NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kalle Rovanperä löysi loistosuorituksestaan vielä yhden valopilkun lisää - ”Se on positiivinen asia”

21.2.2020 - 11:14:05


Kalle Rovanperä, 19, on ehtinyt saada sopivasti etäisyyttä upeasti viime viikonloppuna sujuneeseen Ruotsin MM-ralliin, jossa hän nousi komeasti kolmanneksi ladattuaan häikäisevän pohja-ajan lyhyen kisan päättäneelle Power Stage-erikoiskokeelle. Nuorukaisen mieleen on piirtynyt pelkkiä positiivisia asioita Ruotsista.

Ja tässä tulee vielä yksi lisää. Rovanperä vahvistaa, että rahkeista olisi löytynyt tarvittaessa vielä piirun verran lisääkin Ruotsin rallin äärimmäisen haastavissa olosuhteissa.

- En ajanut koko ajan limiitillä, joten se on positiivinen asia, Rovanperä toteaa Dirtfish-sivustolla.

Rovanperä on ammentanut Tommi Mäkisen johtaman Toyotan-tallin Yaris WRC:llä oppia isolla kauhalla Monte Carlossa ja Ruotsissa. Paljon on jo ehditty oppia, mutta paljon on myös töitä tältä osin yhä jäljellä. Maltti on edelleen valttia.

- Jos olisin puskenut enemmän, niin ajaminen ei ehkä olisi ollut enää niin puhdasta ja nopeaa, Rovanperä palaa vielä Ruotsin tapahtumiin.

Rovanperä nappasi MM-historian nuorimpana kuljettajana palkintokorokesijoituksen Ruotsissa. Nälkä kasvaa varsinkin laajan kannattajakaartin keskuudessa. Nyt puhutaan jo ensimmäisestä voitosta.

Se alkaa olla näillä näytöillä mahdollista jo hetkenä minä hyvänsä, mutta Rovanperä pitää tältäkin osin kypäränsä kylmänä. Kovempien riskien aika koittaa tuonnempana.

- Se riippuu siitä, miten kisat kulkevat ja miltä tuntuu. Pyrin tietenkin parantamaan koko ajan, mutta meillä on edelleen niin monia asioita opittavana, Rovanperä tähdentää.

Kauden seuraava ja samalla kolmas MM-osakilpailu ajetaan 12.-15. maaliskuuta Meksikon sorateillä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!