NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

WRC-kuljettaja tähdittää SM-rallia - ”Tulee varmasti hauskaa”

28.2.2020 - 10:18:38


Joensuussa kilpaillaan lauantaina Ralli SM-sarjan talvikauden kolmas ja viimeinen osakilpailu. Viisi erikoiskoetta sisältävä SM Itäralli ajetaan näyttävissä idän vaaramaisemissa. Tapahtuma kerää mukaan niin rallin SM-kärjen, ensimmäisen suomalaisen rallin maailmanmestarin Ari Vatasen kuin kokeneen MM-rallikuljettajan Craig Breeninkin.

Joensuun vetovoima puree, kun viikonloppuna käytävään kilpailuun starttaa kokonaisuudessaan 167 autokuntaa. Kilpailussa VIP-autoa ohjastaa vuoden 1981 maailmanmestari Ari Vatanen. Lähtölistaa komistaa siis Breen, joka on ajanut urallaan reilut 60 MM-rallia.

Breen nappasi Ruotsin MM-rallista Hyundailla seitsemännen sijan ja starttaa nyt Suomen talviteille Hyundain i20 R5 -autolla.

- Olen tehnyt tulosta lumiralleissa historiassani, olen voittanut EM-rallissa ja ollut toisena muun muassa Ruotsissa muutama vuosi takaperin. Lumi on selkeästi alusta, jolla tykkään ajaa ja se sopii minulle - toki täällä tiet ovat kieltämättä hieman erilaisia, Breen pohtii tiedotteessa.

Vaikka Breen on kokenut kilpailija ja tuloksen teko miellyttää, Joensuussa pääpaino on rengastesteissä ennen rallin EM-kautta.

- Pakko myöntää, että olemme täällä vain testaamassa renkaita. Meillä on todella paljon työtä tänä vuonna, etenkin näinä tulevina kuukausina, jotta saamme renkaat toimimaan hyvin. Teemme nyt niin paljon testausta kuin pystymme ja haemme kilometrejä erikoiskokeilta, ja katsomme mihin päästään. Emme lähde liian tosissamme taistelemaan ja kokeilemaan rajoja Suomen kansallista parhaimmistoa vastaan, hän hymyilee ennen kuin jatkaa:

- Olen katsonut muutamia tuoreita on-board -videoita ja Joensuun tiet näyttivät mahtavilta. Olosuhteiden pitäisi olla viikonloppuna hyvät ja viileät, selkeästi paremmat kuin mitä meillä oli Ruotsissa, joten hienoa päästä ajamaan kunnon talviralli. Odotan ehdottomasti sitä, että pääsemme ottamaan tiet haltuun ja nauttimaan tunnelmasta. Mukava olla taas Suomessa, sillä minulla on täältä vain hyviä kokemuksia, tulee varmasti hauskaa.

SM Itärallin ja rallin EM-kauden lisäksi Breenin toiveissa on päästä ajamaan elokuun alussa myös Suomen MM-ralli, Neste Ralli, josta hänellä on kokemusta kymmenkunta kertaa.

Kuva: Skoda Motorsport


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wimbledon 2020 on peruttu

1.4.2020 18:31:10