NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tommi Mäkisen tallin uuden tähden itseluottamus on rautaa - ”Ajaa ihan eri tasolla”

28.2.2020 - 12:02:28


Rallin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua kutkuttavissa merkeissä Meksikossa. Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli tykittää kärkipaikalla kuljettajien ja valmistajien pisteissä.

Tilanne Monte Carlon ja Ruotsin osakilpailujen jälkeen on todella tasainen, sillä Toyota Elfyn Evans ja Hyundain Thierry Neuville jakavat piikkipaikan 42 pisteellä. Evansin tallikaverit, Sebastien Ogier ja Ruotsissa upeasti säväyttänyt Kalle Rovanperä eivät ole hekään kaukana pistein 37 ja 30.

Neuville käynnisti kauden Monten voitolla. Evans oli puolestaan pitelemätön Ruotsissa ja tämä tietää sitä, että hän lähtee avaamaan latua kauden ensimmäisessä sorarallissa Meksikossa.

Ruotsissa kuudenneksi jääneelle Neuvillelle se sopii enemmän kuin mainiosti.

- Toisena kuljettajana tielle Meksikon rallissa - se on paras mahdollinen paikka. Tiedämme, että tien avaaminen tässä kisassa ei ole helppoa, Neuville sanoo Dirtfish-sivustolla.

Evans ei Neuvillen puheista sen enempää piittaa. Kauteen unelma-alun ottanut britti uhkuu nyt sellaista itseluottamusta, vauhtia ja varmuutta, jotka ovat nostaneet hänet mestarikandidaattien kastiin.

- Ei sitä koskaan tiedä. Meksikossa saattaa sataa, Evans huikkaa kylmänviileästi.

Kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa ison tukun pätkäpohjia takonut Evans pisti Neuvillelle tiukasti kampoihin Montessa. Neuvillella ei ollut sen sijaan mitään jakoa Evansin vauhtiin Ruotsissa.

- Puskimme ja teimme sen, minkä pystyimme. Muut olivat nopeampia, mutta tiedämme syyn siihen. Nyt katseet ovat Meksikossa ja siinä, mitä voimme tehdä siellä, Neuville muotoilee.

Neuville ei ole vielä koskaan yltänyt Meksikon rallin voittoon. Hänet on nähty viimeksi podiumilla Leonissa vuonna 2017.

Ogier paineli viime vuonna Meksikon kisan ylivoimaiseen voittoon Citroenilla kilpaillessaan. Toyotalta maailmanmestarina Hyundaille siirtynyt Ott Tänak oli toinen ja Evans M-Sportin Fordilla kolmas reilun puolen minuutin erolla neljänneksi päätyneeseen Neuvilleen.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener odottaa Evansilta jälleen huippusuoritusta Meksikossa. Millener on seurannut ylpeänä ja ihaillen entisen suojattinsa otteita Monte Carlossa ja Ruotsissa.

- Elfyn ajaa nyt ihan eri tasolla. Hän tietää olevansa nopea. Hän voitti muutamia erikoiskokeita Montessa, tuli Ruotsiin ja oli vain nopeampi ja nopeampi. Elfyn ajaa tasaisesti ja on nyt vahvasti mukana mestaruustaistelussa, Millener vakuuttaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wimbledon 2020 on peruttu

1.4.2020 18:31:10