NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tommi Mäkinen vaatii jämäköitä ratkaisuja - tallipomo IS:lle: ”Raaka päätös pöytään ja sillä selvä”

25.3.2020 - 10:03:08


Rallin MM-sarjan tämän kauden jatko on täysin hämärän peitossa koronaviruspandemian takia. Kaudesta ehdittiin ajaa Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon osakilpailut, mutta kalenterissa seuraavina olleet Argentiina, Portugali ja Sardinia on jo jouduttu siirtämään.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen korostaa, että tässä tilanteessa terveys ajaa tietenkin kaiken muun edelle.

- Ei tässä vaiheessa pystytä mitään sanomaan tulevasta. Me kaikki rallin MM-sarjassa toimivat seuraamme maailmantilannetta niin kuin kaikki muutkin ihmiset. Me kaikki toivomme, että virus taltutettaisiin mahdollisen nopeasti, Mäkinen sanoo Ilta-Sanomille.

MotoGP-sarjassa on mahdollista, että MM-kausi käynnistyisi toden teolla vasta 10.-12. heinäkuuta KymiRingillä. Suomi on tältä osin tapetilla myös rallissa. Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu saatetaan ajaa vasta 6.-9. elokuuta Keski-Suomen sorateillä.

- Toivon napakoita päätöksiä, jos näyttää yhtään negatiiviselta, ettei jotain kisaa pysty järjestämään. Silloin ei yksinkertaisesti pidä mennä, eikä järjestää. Raaka päätös pöytään ja sillä selvä, Mäkinen lähettää terveisensä kansainväliselle autoliitto FIA:lle ja MM-sarjan promoottorille.

- Tärkeintä on terveys ja se, että nyt katsotaan varman päälle. Tämä on maailmanlaajuinen katastrofitilanne. Ei pidä mennä päätöksissä sellaiseen välitilassa vellomiseen, Mäkinen jatkaa painokkaasti IS:lle.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!