NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tommi Mäkisellä ei ole pulaa mestariehdokkaista - yksi heistä välttelee puheita tittelistä

15.9.2020 - 23:26:35


Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli lähti rallin MM-sarjaan Sebastian Ogier, 36, selkeänä mestarisuosikkinaan.

Heti kauden toisesta, lumettomassa Ruotsissa ajetusta kisasta lähtien kävi kuitenkin selväksi, että Mäkisen poppoosta löytyy kaksi mestarikandidaattia, kun Elvyn Evans, 31, korkkasi voittotilinsä Toyotalla. Sitä edelsi jo kolmas sija Monte Carlossa.

Mäkinen heitti Ruotsissa enemmän tai vähemmän pilke silmäkulmassaan, että heillä on jopa kolme mestarikandidaattia, kun Kalle Rovanperä, 19, latasi huimalla Power Stage-erikoiskokeen pohja-ajallaan kisassa kolmanneksi. Rovanperästä tuli samalla WRC-historian kaikkien aikojen nuorin palkintokorokkeelle kivunnut kuljettaja.

Tähän on tultu, kun karavaani kurvailee tulevana viikonvaihteena ajettavaan kauden viidenteen ja olosuhteiltaan tynkäsarjan rajuimpaan Turkin osakilpailuun: jo seitsemättä titteliään jahtaava Ogier johtaa sarjaa yhdeksän pisteen erolla toisena olevaan Evansiin numeroin 79-70.

Rovanperä on neljäntenä pistein 55. Viime vuonna Mäkisen riveissä mestariksi ajanut Hyundain Ott Tänak nousi Viron kotikisan ykkössijallaan sarjassa kolmanneksi 11 pisteen erolla Rovanperään.

Evans teki ennen Toyotalle tuloaan pitkän ja kivikkoisen päivätyön M-Sportin Fordin puikoissa. Mäkinen pyysi Evansia muuttamaan ajotyyliään Toyotalla ja kuuliainen walesilaiskuljettaja teki työtä käskettyä. Evans on kerännyt sen jälkeen käytännössä pelkkää ylistystä pomoltaan.

Mutta mestaruussaumoista, niistä Evans ei suostu puhumaan.

- Tilanne sarjassa ei ole oikeastaan muuttunut. Ok, olemme yhden pisteen enemmän takana Viron rallin jälkeen ja se ei ole ideaalitilanne. Emme ole siinä tilanteessa, että voimme alkaa taktikoida tai pelata jotain muuta peliä mestaruudesta. Kyse on vain siitä, että jatkamme kisa kisalta. Tulemme tekemään Turkissa parhaamme, Evans kuittaa sarjan virallisilla sivuilla ilman pienintäkään uhoa.

Evans missasi viime vuonna Turkin MM-rallin telottuaan kesällä selkänsä. Hän lähtee kuitenkin luottavaisin mielin lennättämään soraa Marmariksen ympäristössä.

- Tiimi on tehnyt todella lujasti töitä ja me kaikki kolme kuljettajaa olimme todella tyytyväisiä Turkin rallia edeltäviin testeihin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!