Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rallin moninkertainen Suomen mestari lupaa ratkaisukisan alla: ”Nyt ei tehdä enää samaa virhettä”

22.9.2020 - 16:37:54


Ralli SM-sarjan kauden finaaliosakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä tapahtumana Seinäjoella ja sen ympäristökuntien alueilla.

Kymmenen pisteen takaa-ajomatkalta SM1-luokan pronssimitalijahtiin starttaava Skoda-kaksikko Juha Salo ja Mikko Markkula on asettanut tavoitteekseen kilpailla mitalista loppuun asti. Kauden viimeisestä osakilpailusta jaetaan puolitoistakertaiset pisteet, joten takaa-ajon onnistumiseen on kaikki mahdollisuudet.

- Meillä oli hyvät viimeistelytestit viime sunnuntaina, joten kaikki on valmista tulevaan. Viikolla ajan vielä pimeässä jonkin verran, jotta silmä tottuu lisävaloilla ajamiseen.

- Maksimaaliseen huippusuoritukseen tähdätään ja pronssista taistellaan. Mitalin voittaminen ei ole täysin omissa käsissä, mutta sen edestä taistellaan loppuun asti, Salo lupaa.

Salo ja Markkula starttaavat rallireitille lähtönumerolla 6.

- Se on hyvä paikka ajaa, kun tien pinnassa on jo muutamat jäljet. Auto on hyvässä iskussa ja renkaat kohdillaan. Eka ilta ajetaan pimeässä, mutta se on kaikille sama juttu. Vedetään se mikä osataan ja otetaan hyvä tulos. Risteysajo ratkaisee paljon, joten jarrumerkit on oltava kohdallaan, Salo muistuttaa.

Salolla on hyviä ja huonoja muistoja Etelä-Pohjanmaalta. Yksi huono muisto on kesäkuulta 2011, kun Salon ajama Mitsubishi tuhoutui rallin kolmannen EK:n maalissa tulipalossa käyttökelvottomaksi.

- Vuosien mittaan Etelä-Pohjanmaalta on kertynyt enemmän hyviä kuin huonoja suorituksia. Esimerkiksi viime vuonna olimme Pohjanmaa-rallissa hyvässä vauhdissa. Yritetään kokeilla mennä niin kovaa kuin osataan. Sarjan edellisessä kisassa Kouvolassa tuli nukuttua alkupään pätkät ja ajettua liian varovasti. Se oli normaalia pitkän ajotauon jälkeen, mutta nyt ei tehdä enää samaa virhettä, Salo lupaa.

Ralli SM-sarjan viimeinen osakilpailu käynnistyy tulevana perjantaina hotelli Sorsapesän edustalta Seinäjoelta klo 19.01 alkaen. Illan ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 38,68 km.

Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen. Päivän ohjelmassa on kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan kahteen eri kertaan. Erikoiskokeille kertyy mittaa kaikkiaan 65,30 km. Voittajia odotetaan rallin maaliin hotelli Sorsanpesään lauantaina alkuillasta klo 17.37 alkaen.

SM1-luokan pistetilanne 4/5 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Skoda Fabia R5 Evo 95
2. Teemu Asunmaa Skoda Fabia R5 Evo 88
3. Mikko Heikkilä Skoda Fabia R5 Evo 37
4. Juuso Metsälä Skoda Fabia R5 37
5. Esa Ruotsalainen Skoda Fabia R5 36
6. Eerik Pietarinen Skoda Fabia R5 Evo 35
7. Juha Salo Skoda Fabia R5 27

Kuva: Merita Mäkinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PeKa:lle kauden kolmas voitto

23.10.2020 22:36:34