Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Suomalaiskuski koki karun rengasrikon Monzan MM-rallissa: ”Se tappoi mahdollisuutemme”

5.12.2020 - 21:03:23


Monzan MM-rallia jatkettiin lauantaina erittäin vaikeissa ajo-olosuhteissa. WRC3-luokassa kilpaileva GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen kokivat päivän aikana yhden rengasrikon, joka pudotti suomalaiskaksikon luokassaan neljänneksi. Rallin yleiskilpailussa Lindholm ajaa Skodallaan kymmenentenä.

Lauantaina rallin seitsemästä erikoiskokeesta kaksi jouduttiin ulosajojen ja lumiolosuhteiden takia peruuttamaan. Päivän viidellä EK:lla Lindholm kärsi yhden rengasrikon ja epäonnistui kahdelle muulla EK:lla rengasvalinnoissaan.

- Aamun kaksi ensimmäistä EK:tta menivät hyvin, ja ne olivat päivän ainoat hyvät erikoiskokeet meiltä tänään. Päivän kolmannelle EK:lle valitsin väärät renkaat, neljäs EK peruutettiin, viidennellä kärsimme rengasrikon ja kuudes peruutettiin. Myös illan viimeiselle EK:lle valitsimme renkaamme väärin, Lindholm kertoo tiedotteessaan.

- Rengasrikko sattui EK:n alkuosuudella, jossa on yksi oikealle kääntyvä mutka, josta leikataan sisältä. Oikea etupyörä nappasi siinä johonkin ja se puhkesi. Siinä meni minuutin verran aikaa ja se tappoi mahdollisuutemme taistella WRC3-luokan palkintopallisijasta. Valitsin väärän (talvirengas) renkaan vielä viimeiselle EK:lle. Sadekelin pyörä olisi ollut oikea valinta, ja jäimme 15 sekuntia lisää.

Monzan MM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kolme Monzan rata-alueella ajettavaa (40,25 km) erikoiskoetta. Rallin voittajia odotetaan maaliin klo 15.00 Suomen aikaa.

- Kyllä täältä on jo nyt saatu paljon hyvää ja tarpeellista kokemusta loskasta ja asfaltin päälle sataneesta lumesta tulevaisuutta varten. Rengasvalintojen suhteen on tullut myös paljon oppia. Rengasrikkoa lukuun ottamatta tämä oli hyvä päivä. Oli myös kiva nähdä, että näissä vaikeissa ajo-olosuhteissa olemme pystyneet ajamaan kärjen tasolla. Huomenna jatketaan, Lindholm muistutti yötauolle saavuttuaan.

Kuva: Skoda


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!