Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Tommi Mäkinen tilittää raskain mielin tuntojaan: ”Se oli erittäin vaikea hetki meille”

5.12.2020 - 22:56:37


Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin Elfyn Evans koki rallin MM-sarjan päättävän Monzan kisan 11. erikoiskokeella karmean kohtalon.

Evans lipsahti äärimmäisen haastavissa olosuhteissa lumipenkkaan ja joutui keskeyttämään. Se maksoi hänelle suurella todennäköisyydellä jo haarukassa olleen uran ensimmäisen maailmanmestaruuden.

- Mitä Elfynille ja Scottille (kartanlukija Martin) tapahtui, oli erittäin vaikea hetki meille, Mäkinen kertoo tiiminsä tiedotteessa.

- Voin ymmärtää erittäin hyvin, miltä heistä täytyi tuntea autossa: sitä on hyvin vaikea kuvailla, Mäkinen jatkaa.

Evans saapui Monzaan sarjan kärkimiehenä ja 14 pisteen etu puolellaan tallikaveriinsa Sebastien Ogieriin nähden.

Ogier johtaa kisaa selvällä erolla ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta, mutta pitää muistaa, että tuo 14 pisteen ero on yhä olemassa. Virheisiin ei ole varaa, mutta kuusinkertaisen maailmanmestarin Ogierin kokemus puhuu juuri nyt puolestaan.

Mäkinen muistuttaa, että Evans on ajanut todella hienon kauden. Vain harva osasi odottaa Evansilta tällaista menestystä kauteen lähdettäessä. Fordilla pitkään kilpaillut Evans teki kuitenkin kuuliaisesti työtä käskettyä ja muutti ajotyyliään Mäkisen toiveiden mukaan.

- Elfyn on ollut erittäin hyvä tällä kaudella. Hän ei halunnut olla täällä nopein kaikkialla. Hän halusi kontrolloida tilannetta. Olosuhteet olivat hullut ja sää oli muuttunut niin nopeasti sen jälkeen, kun autot lähtivät huollosta. Noin vaikeissa olosuhteissa on vaikea kontrolloida vauhtia. Jos teet pienenkin virheen, niin kaikki voi olla ohi, Mäkinen alleviivaa.

Mäkinen on tässä tilanteessa vakuuttunut siitä, että Ogier hoitaa homman kotiin sunnuntaina.

- Erikoiskokeita ei ole enää montaakaan ja olemme varmoja, että hän voittaa rallin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!