Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Tunturirallin taikaa – Mikko Eskelinen haastaa Valtteri Bottaksen

14.1.2021 - 08:45:21


Vuodesta 2007 lähtien Rovaniemen Napapiirillä ajetussa Arctic Lapland Rallissa niin N-, R4-, R5- kuin WRC-autolla kilpaillut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja jo vuonna 1991 ensimmäisen Tunturirallinsa Jarmo Kytölehdon kartanlukijana istunut petäjävetinen Arto Kapanen starttaavat perinteikkääseen "Lumiteiden Grand Prix" -kilpailuun yhtenä koko perinteikkään rallin kokeneimpana autokuntana.

Yhteensä 39. Tunturirallin kokemuksella kilpailun seitsemälle pikataipaleelle ja noin 200 erikoiskoekilometrille suuntaava kaksikko lähtee jälleen nautiskelemaan Lapin taiasta. Vastaansa Eskelinen ja Kapanen saavat mm. Formula-1 Mercedes AMG tiimin Valtteri Bottaksen, Toyotan MM-tiimin Juho Hännisen sekä monet muut rallin MM- ja SM-sarjan kestomenestyjät. Vaikka alla iäkäs Mitsubishi Lancer WRC-autoharvinaisuus niin silti lähtönumerolla 17 reitillä matkaava autokunta aikoo kiusata moderneilla autoilla ajavia kilpailijoitaan sekä ennen kaikkea ns. tulevaisuuden tähtikuljettajia.

- Tutustumisjaksoa on hellinyt täydellinen talvikeli ja pikataipaleet ovat erinomaisessa kunnossa. Lisäksi kun kilpailun järjestäjä on löytänyt toimivan ja turvallisen tavan, jolla kilpailukauden ensimmäinen kansainvälinen ralli saadaan maailmanlaajuisen pandemian aikana ajettua niin toiveikkain mielin torstain testierikoiskokeelle kuin sitten perjantaina käynnistyvään kilpailuun lähdetään vuoden takaista yleiskilpailun kymmenettä sijaa parantamaan, Mikko Eskelinen kertoo.

- Valtteri Bottaksen ja Juho Hännisen WRC-autojen lisäksi saamme vastaamme 26 SM1-luokan autoa, joten haastetta tulee kilpailussa riittämään. Siinä missä kanssakilpailijat ovat päivittäneet alleen uusia ja moderneja R5-autoja niin minä ja Arto silti aiotaan tänäkin vuonna olla SM1-luokan parhain WRC-luokituksella ajava autokunta. Eli nautiskellaan kaikki 200 erikoiskoekilometriä ja katsotaan sitten maalilipulla mikä oli tulos. Hauskaahan tänne on tultu pitämään, Eskelinen jatkaa.

Ralli käynnistyy torstaina päivällä ajettavalla testierikoiskokeella. Vastaavasti kilpailun ensimmäiselle erikoiskokeelle Eskelinen ja Kapanen starttaavat perjantaina klo 13. Maaliin heitä odotellaan lauantaina klo 19 aikoihin.

Lähde: GTM Motorsport tiedotus


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!