Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

”Suuri arktinen seikkailu” – Oskari Heikkinen kohti kärkisijoituksia Tunturirallissa

14.1.2021 - 09:33:04


Nuoresta iästään huolimatta kajaanilainen Oskari Heikkinen, 20, on autourheilu-urallaan ehtinyt jo saavuttamaan runsaasti menestystä niin rallisprintissä kuin rallissa. Oulun yliopistossa diplomi-insinööriksi opiskeleva nuorukainen on viisivuotisen autourheilu-uransa aikana ehtinyt juhlia Mestaruuksia niin Rallisprintin SM-sarjan Nuorten kuin Rallisprintin Suomi CUP-sarjan luokissa.

Nyt tulevana viikonloppuna Rovaniemen ympäristöstä ajettavasta Ralli SM-sarjan avausosakilpailusta alkaa Oskarin ja kartanlukija Saku Hämäläisen urakka, jossa kaksikolla tavoitteena on saavuttaa Rallin SM4-luokan mitalisijoitus. Vastaansa he saavat yhdeksän muuta v1600-autolla ajavaa kanssakilpailijaa, joista osalla on enemmän ja toisilla vähemmän kilpailukokemusta Arctic Lapland Rallista. Sen sijaan Oskari ei ole edes kertaakaan käynyt paikan päällä katsomassa aikaisempia Tunturiralleja.

- Kaikki ovat puhuneet suuresta arktisesta seikkailusta. Nyt kaksi päivää reittiin tutustuttuamme olemme saaneet huomata, että maineensa veroinen kilpailu tulee olemaan. Maisemat ovat kuin talvisista postikorteista ja erikoiskokeet ovat muista SM-ralleista täysin erilaista; Toisinaan mennään kaasu pohjassa pitkiäkin osuuksia ja sitten vastapainona on todella huonokuntoista ja röykkyistä sekä tarkasti ajettavaa pientä tietä. Kartanlukijani Saku Hämäläinen onkin jo nyt erinomaisesti opastanut miten vauhti täytyy sovittaa vallitsevien olosuhteiden mukaisesti, Heikkinen kertoo.

- Vaikka edessäni on ensimmäinen Tunturiralli, niin silti uskon keräämäni kilpailukokemuksen hyödyttävän minua. Näin ollen tulevat 200 erittäin vaativaa erikoiskoekilometriä ja arktisen kylmät olosuhteet takaavat sen, että haastavuutta kilpailussa tulee olemaan enemmän kuin missään kilpailussa mitä olen aikaisemmin ajanut. Kovaa, mutta silti viisaasti perjantaina puolen päivän jälkeen reitille lähdetään, Heikkinen jatkaa.

Formula-1 ja rallin MM-sarjasta tuttujen Valtteri Bottaksen, Juho Hännisen, Ole-Christian Veibyn ja Oliver Solbergin sekä Ralli SM-sarjan kärkikuljettajien tähdittämässä kilpailussa Heikkinen ja Hämäläinen ajavat numerolla 62. Maaliin kaksikkoa odotellaan lauantaina noin klo 20 aikoihin.

Lähde: Oskari Heikkisen tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!