Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Emil Lindholm taisteli kolmanneksi Tunturirallissa – "Huikea saavutus"

16.01.2021 - 19:02:00


GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen avasivat ralli SM-kauden sijoittumalla sarjan avausosakilpailussa Arctic Lapland -rallissa kolmanneksi. TGS Worldwiden tiimin ?koda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko jäi 34 sekuntia rallin voittoon ajaneesta ?kodan Teemu Asunmaasta.

Napapiirin haastavissa talviolosuhteissa ajettu Arctic Lapland -ralli toi Emil Lindholmille ja Mikael Korhoselle viime vuoden tavoin rallista kolmannen sijan. Kilpailun päätöspäivään toiselta sijalta startannut Lindholm menetti tiukassa sekuntitaistelussa yhden sijan. Rallin voittoon ajoi ?kodan Teemu Asunmaa ennen Juha Saloa.

Paikka palkintopallilla oli kuitenkin se päämäärä, jota kaksikko lähti kilpailusta tavoittelemaan.

- Lauantain ensimmäisellä EK:lla olimme kärjen vauhdissa, iltapäivän kolme muuta erikoiskoetta olivat melko lumisia, ja näillä erikoiskokeilla olisi pitänyt pystyä parempaan.

- Tämä oli MRF:lle hieno kisa. Arctic Lapland -ralli oli vasta toinen talviralli heille ja kun kysymyksessä on yksi rallimaailman perinteikkäimmistä talviralleista niin paikka palkintopallilla on huikea saavutus.

Viikonlopun kohokohtana rallin avauspäivän perjantain päättäneellä Jyrhämäjärven (33.38 km) erikoiskokeella saavutettu pohja-aika, joka oli intialaisen rengasjätin MRF Tyresin ensimmäinen Suomessa.

- Renkaamme toimivat kovassa pakkasessa, lumella ja jäällä erinomaisesti. Keli reitillä oli vaihteleva. Välillä tiellä oli enemmän lunta, joskus vain kova jääpohja. Luotto uuteen renkaaseen löytyi nopeasti. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin, Lindholm toteaa.

Talvikauteen kuuluu vielä yksi SM-osakilpailu, jonka jälkeen sarjaa jatketaan neljällä soraralliosakilpailulla.

- Ralli SM-sarja on kova sarja, Viime vuonna näimme, että Arctic Lapland -rallista saavutettu kolmas sija merkitsee sitä, että loppukauden aikana meidän pitää onnistua hyvin. Kolmas sija antaa meille mahdollisuuden toki taistella mestaruudesta, mutta voittaakseen sen kaiken pitää onnistua ihan nappiin, Lindholm muistuttaa.

Lähde: Tiedote
Kuva: Taneli Niinimäki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!