Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Raju ulosajo pilasi suomalaiskuskin Tunturirallin - "Pyörät ovat suunnilleen paikallaan"

16.01.2021 - 19:43:00


Mikko Heikkilän Arctic Lapland Rallyn toinen ajopäivä on ollut nousuvoittoinen. Perjantain ulosajo maksoi kuitenkin SM1-luokan kirkkaimmat pistesijat.

Mikko Heikkilä on sijoittunut 17. haastavassa Arctic Lapland Rallyssa. SM-rallikauden avannut klassikkokilpailu on Heikkilälle neljäs, ja toinen Tunturi-ralli nelivetoisen Skodan ratissa.

Perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella EK2 – Aittajärvellä Heikkilä ajoi ulos. Sekä kuljettaja että kartanlukija Topi Luhtinen, 26, selvisivät pelkällä säikähdyksellä.

- Se oli sellainen kohtuu kääntyvä vasen. Ajattelin mennä siihen ronskilla otteella, ja käänsin liikaa sisään. Auto lähti siitä liian hyvin kääntymään, etupyörä nousi lumipenkan päälle ja penkka käänsi kahdelle pyörälle ja siitä katolleen. Auto otti vielä kimmoketta puusta ja pyörähti katon kautta tielle. Mutta jos ei koita niin ei voita, Heikkilä kommentoi erikoiskokeelta perjantaina.

- Kosmeettiset vauriot autoon ovat aika pahat, mutta pyörät ovat suunnilleen paikallaan. Katsotaan, mitä pojat pystyvät tekemään huollossa.

Heikkilä jatkoi lauantaina superrallisäännön turvin huoltotiimin korjattua Skoda Fabia Rally2 Evon vauriot.

Lauantaina Heikkilä keskittyi kilometrien ja kokemuksen kartuttamiseen. Tasaisen varman ajon turvin Heikkilä ajoi EK6 – Siikakämälle sekä EK8 – Heinunkierrolle viidenneksi nopeimman ajan.

-Ei oikein meinaa lähteä. Aika varovaista vieläkin, Heikkilä kommentoi erikoiskokeen 8 maalissa.

EK9 – Sarriojärvellä ja EK10 - Ristilammella Heikkilä ajoi toiseksi ja kolmanneksi nopeimmat ajat parantaen vauhtiaan koko lauantaipäivän ajan.

- Hyvä että päästiin vielä tänään ajamaan. Tavoitteena olivat hyvät ajat. Ensimmäiset kaksi erikoiskoetta keräiltiin luottoa takaisin, mutta kaksi viimeistä menivät hyvin ja hyvällä yrityksellä ajettiin. Harmittaa kun eilen sai pilattua kisan tyhmällä virheellä. Käteen Tunturista jäi lähinnä kokemusta tulevaisuudelle ja kilometrejä uuteen autoon, vaikka niitä ei lähdettykään hakemaan.

Heikkilän jatko kilpailussa ei ollut varmaa vielä perjantai-iltana. Huolto kuitenkin teki kaiken voitavansa, ja Heikkilän oli mahdollista palata superrallisäännön turvin erikoiskokeille.

- Tiimille ihan hirmuiset kiitokset, että jaksoivat tehdä töitä pitkälle yöhön. He tekivät ison homman. Kiitokset myös yhteistyökumppaneille, että päästiin edes osittain ajamaan läpi tämä ralli, tästä on hyvä jatkaa kautta. Erityiskiitokset ASV:lle ja Pirellille, rengas pelasi todella hienosti. Ei saatu aivan kaikkea hyötyä siitä irti, mutta seuraavalla kerralla sitten.

Lähde: Tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!