Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Suomalaiselle rallilegendalle jäi hampaankoloon Tunturirallissa - "Vähän jäi ristiriitaiset fiilikset"

16.01.2021 - 20:43:00


Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja ?kodan Juha Salo sijoittui yhdessä Mikko Markkulan kanssa ralli SM-kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä toiseksi.

Kolmannelta sijalta lauantaille startannut Salo aloitti ja päätti kilpailupäivän pohja-ajalla. Aamun ensimmäisellä Siikakämän (42,64 km) erikoiskokeella Salo kellotti 5,5 sekunnin pohja-ajan, joka nosti hänet 5,1 sekunnin päähän rallin kärjessä ajaneesta ?kodan Teemu Asunmaasta.

Päivän toisella ja kolmannella EK:lla Asunmaa karkasi muilta ja ajoi voittoon. Rallin viimeiselle Ristilammin EK:lle (31,51 km) karkkilalainen kellotti 2,0 sekunnin pohja-ajan, jolla Salo vankisti kakkossijaansa.

- Vähän jäi ristiriitaiset fiilikset. Harmittavan lähelle päästiin, mutta lauantain kahdella selkeästi lumisemmalla pätkällä en vain onnistunut niin kuin olisin halunnut onnistua, ja ralli ratkesi siihen. Etenkin Heinunkierron (24,95 km) huono aika harmittaa. En vain päässyt kunnolliseen ajorytmiin ja se kostautui. Toki eiliset murheet tekivät takaa-ajostamme turhankin haasteellisen. Mutta ainakin yritettiin sata lasissa.

- Toki kakkossija on ihan jotain muuta, mitä tässä viime vuosina on Rovaniemeltä saatu aikaiseksi. Tärkeät pisteet meille. Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme siitä, että saimme budjettimme kasaan ja että pääsimme näyttämää osaamistamme. Kiitokset myös Printsportille asiantuntevasta huollosta. Auto ja renkaat toimivat hienosti.

- Edellisiin vuosiin verrattuna tästä tilanteesta on huomattavasti mukavampi lähteä jatkossa taistelemaan voitoista. Mitään ei olla menetetty. Mikon (Markkula) kanssa on hauska ajaa. Olemme mestaruustaistelussa mukana, Salo muistuttaa.

Lähde: Tiedote
Kuva: Merita Mäkinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!