Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Ralliasiantuntija revittelee värikästä tekstiä Kalle Rovanperästä - luki 12 vuotta Toyota Starletin pitkiä luisuja matematiikan sijaan

20.02.2021 - 22:28:00


Arvostettu ralliasiantuntija David Evans on vakuuttunut siitä, että Kalle Rovanperällä, 20, on täydet saumat saavuttaa nousujohteisen uransa ensimmäinen WRC-voitto vajaa viikon kuluttua käynnistyvässä Rovaniemen MM-rallissa.

- Voimmeko olla tosissamme? Voimmeko tosiaankin pitää Kalle Rovanperää tämän rallin suosikkina? Kyllä me voimme, Evans lataa DirtFish-sivustolla.

Jari-Matti Latvala sai kauden avanneessa Monte Carlossa lentävän lähdön tallipäällikön uralleen, kun Toyotan Sebastien Ogier voitti, Elfyn Evans oli toinen ja Rovanperä neljäs. Toyotan tripla olisi saattanut olla hyvinkin todennäköinen ilman Rovanperän kärsimää rengasrikkoa.

Evans on vahvasti sitä mieltä, että Toyotan voittokulku jatkuu Lapin lumiränneissä ja maaperällä, jossa sen paluu parrasvaloihin rakentui.

Rovanperä voitti vuoden 2020 Arctic Rallyn, eli tuttavallisemmin Tunturirallin Toyotan WRC-auton puikoissa. Evans on edelleenkin haltioissaan siitä. Ja erityisesti siitä tavasta, jolla Rovanperä hoiti homman kotiin. Se oli kylmäpäinen ja todella tyylikäs taidonnäyte.

- Kalle ajoi silloin ensimmäistä kertaa Toyota Yaris WRC:llä ja mitä tapahtui? Hän otti kolmen ja puolen minuutin voiton. Tosin muut ajoivat Rally2-autoilla, mutta sittenkin…

Evans alleviivaa sitä, että Rovaniemen MM-rallin olosuhteet on kuin luotu Rovanperälle. Ei suinkaan vain siihen yksittäiseen Tunturallin huimisteluun vedoten, vaan tapaan, jolla nuorukaisen sensaatiomaista nousua maailman kirkkaimmalle huipulle on rakennettu vaahtosammuttimen kokoisesta veijarista lähtien.

Kokonaispaketti pitää sisällään hurjan määrän lahjakkuutta, intohimoa ja määrätietoisuutta.

- Hän on luonteva autossa, hänellä on massiivinen nopeus, hän on sitoutunut ja hän on lahjakas. Laita kaikki tämä autoon, joka on syntynyt tällaisille teille ja voimme luokitella hänet voittajasuosikiksi.

Evans tähdentää, että lumi jää ovat Rovanperälle luontaisia elementtejä.

- Älkää unohtako, että tämä kaveri lintsasi 12 vuoden ajan aina koulusta, kun paikallisen järven jää oli riittävä kantamaan hänen ja Toyota Starletin painon lukemaan pitkiä luisuja matematiikan sijaan, Evans ilakoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!