Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Jari-Matti Latvalan kollega naulasi tinkimättömän tavoitteen Rovaniemen MM-ralliin

20.02.2021 - 23:53:00


Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan italialainen Hyundai-kollega Andrea Adamo on naulannut tinkimättömän tavoitteen vajaan viikon kuluttua käynnistyvään Rovaniemen MM-ralliin.

Valmistajien mestaruutta puolustava Hyundai jäi kauden korkanneessa Monte Carlossa pitkälti Toyotan jyrän alle. Latvalan debyytti tallipäällikkönä oli loistelias: Sebastien Ogier voitti, Elfyn Evans oli toinen ja Kalle Rovanperä neljäs.

Kolmanneksi päätynyt Hyundain Thierry Neuville pystyi rikkomaan ainoana kuljettajan Toyotan väkivahvan rintaman. Neuvillen tallikaveri Ott Tänakin kohtaloksi koitui keskeytys, kuten vuoden 2020 Montessakin.

- Ei ole mikään salaisuus, että kautemme ei käynnistynyt suunnitellulla tavalla Monte Carlossa. Arctic Rally antaa meille mahdollisuuden korjata tämä. Meille vain voitto on hyvä tulos, Adamo julistaa tiiminsä tiedotteessa.

Tänak lähtee ennakkoarvioissa Hyundan ykköspyssynä Lapin todella nopeisiin lumiränneihin. Tänak peittosi Neuvillen Arcticin maistiaisina ajetun Otepään rallin jokaisella erikoiskokeella.

- Arctic Rally Finlandista tulee erittäin mielenkiintoinen tapahtuma. Tavoitteemme on saada MM-kausi kunnolla käyntiin Monten pettymysten ja haasteiden jälkeen, Tänak pudottelee pakolliset.

Hyundai veti Rovaniemen tuntumassa testit, joissa oli mukana myös WRC-debyyttinsä tekevä Oliver Solberg. Maailmanmestari Petter Solbergin 19-vuotiaan pojan pätkäaikoja vertaillaan vesi kielellä Tänakin ja erityisesti Neuvillen vastaaviin.

- Todelliset talvirallin olosuhteet: paljon lunta erikoiskokeilla, valtaisat lumipenkat ja kapeita paikkoja. Haastavaa, mutta odotamme todellakin sitä, Neuville muotoilee.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!