Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Jari-Matti Latvala herkuttelee Kalle Rovanperän voittosaumoilla: ”Kaikki elementit ovat olemassa - lähtöpaikka on erittäin ihanteellinen”

25.02.2021 - 22:34:00


Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on täysin vakuuttunut siitä, että Kalle Rovanperällä on kaikki saumat saavuttaa uransa ensimmäinen WRC-voitto perjantaina käynnistyvässä Rovaniemen MM-rallissa.

- Kaikki elementit ovat olemassa, Latvala pukee Rovanperän mahdollisuudet sanoiksi DirtFish-sivustolla.

Rovanperälle, 20, lumi on se elementti, jossa hän on tuntenut olonsa aina kotoisaksi. Lapin huippunopeat lumirännit ovat tulleet nuorukaiselle varsin tutuiksi paitsi testeissä, myös SM-tason Artic Lapland Rallyssa, jossa hän sivalsi Toyotan WRC-tykillä vakuuttavan voiton vuonna 2020.

- Meidän on kuitenkin muistettava, että tämä on rallia ja voi tapahtua jotain, joka vaikuttaa suoritukseen, toiseen MM-ralliinsa tallipomon roolissa lähtevä Latvala muotoilee.

- Sanoisin Kallelle, että voitto tulee, kun aika on oikea. Ja jos sen aika ei ole täällä, niin on olemassa kaksi muuta kilpailua, Suomen ralli (Jyväskylä) ja Viron ralli. Ne ovat hänelle yhtä vahvoja paikkoja voittoon kuin Arctic Rally, Latvala jatkaa.

Rovanperä päätyi kauden avanneessa Monte Carlossa neljänneksi. Se on myös hänen lähtöpaikkansa perjantaina Lapissa.

- Mielestäni Kallen paikka, neljäs auto tiellä on erittäin, erittäin ihanteellinen, Latvala herkuttelee.

Rovanperä ei puhu itse suureen ääneen voitosta. Määrätietoinen nuorukainen pitää visusti jäitä kypärässään.

- Mielestäni minun pitää olla mukana podiumtaistelussa. Toivottavasti pystymme taistelemaan myös kärkipaikasta, koska täällä se näyttää mahdolliselta.

Pakkanen ei ole paukkunut Rovaniemen korkeudella enää aivan aiempien päivien malliin.

- Enää ei ole niin kylmä, joten se saattaa muuttaa jotain olosuhteiden osalta, mutta minusta erikoiskokeet näyttävät olevan edelleen erittäin hyvässä kunnossa. On joitain paikkoja, joissa sora saattaa tulla esiin toisella vedolla, Rovanperä arvioi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!