Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Rovaniemen MM-ralli: Lindholm kiihdytti WRC3-luokan kärkeen

26.02.2021 - 22:10:00


GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajavat Rovaniemen MM-rallissa avauspäivän jälkeen WRC3-luokan kärkipaikalla. TGS Worldwiden tiimin ?koda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko kellotti päivän molemmille erikoiskokeille luokan pohja-ajan. Ralli kokonaistilanteessa ?koda-kaksikko ajaa sijalla 14.

Rovaniemen MM-rallin avauspäivän ohjelmaan kuului Kemijärvellä kahdesti ajettu Sarriojärven (31,05 km) EK. Rallin pisin erikoiskoe koetteli etenkin toisella ajokerralla autoja sekä renkaita.

- Sarriojärvi oli yllättävän huonossa kunnossa jo ensimmäisellä ajokerralla. Tien huono kunto tuli minulle ja varmasti monelle muullekin yllätyksenä. Ei ollut sitä taivaallista talvirallia, johon Tunturirallissa olemme tottuneet. Toisella ajokerralla ajoura oli sen verran leveämpi, että siinä oli jonkun verran parempi ajaa.

- EK viimeisellä viidellä kilometrillä renkaat olivat kuluneet jo aika loppuun. Varoin etenkin toisella ajokerralla liikaa ja hävisin EK:n loppuosuudella melko paljon. Päivääni olen kuitenkin tyytyväinen. Yksi risteys pitkäksi, ei muita virheitä. Tultiin tasaisesti koko päivän. Auton säätöjen kanssa menimme ensimmäisellä ajokerralla hieman liian pehmeään jousitukseen. Toiselle ajokerralle muutimme säätöjä ja ajo parani, Lindholm kertoi.

Rallin toisena kilpailupäivänä reitti suuntautuu Kemijärveltä Rovaniemen kaakkoispuolelle.

- Jos yöllä on pakkasta niin odotettavissa on paremmat ajokelit. Ja jos sää pysyy päivälläkin pakkasella niin tien pinta on ainakin ensimmäisellä ajokerralla jäässä. Yritetään huomenna jatkaa samalla rytmillä eteenpäin.

Rovaniemen MM-rallissa lauantain ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 144,04 km. Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on vielä kahdesti ajettava Aittajärven EK (22,47 km). Jälkimmäisellä ajokerralla EK ajetaan Power Stage -erikoiskokeena, jolta on jaossa lisäpisteitä myös WRC3-luokan kuljettajille.

Lähde: Tiedote. Kuva: Team GRX


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!