Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Mikko Heikkilä WRC-debyytissään luokassaan viidentenä ensimmäisen ajopäivän jälkeen

26.02.2021 - 22:49:00


Mikko Heikkilä on WRC Arctic Rally Finlandin ensimmäisen ajopäivän jälkeen viidentenä. Kilpailussa ajettiin perjantaina kaksi erikoiskoetta ja 64,1 erikoiskoekilometriä.

Perjaintain ensimmäisellä erikoiskokeella Heikkilä ajoi viidenneksi nopeimman ajan jääden hieman yli 31-kilometrisellä Sarriojärvi 1:llä 19,5 sekuntia pohja-ajasta.

-Meillä meni jarrutus pitkäksi yhdessä risteyksessä ja jouduttiin pyöräyttämään auto ja siinä meni aikaa. Ilman sitä oli ihan hyvä, ajettiin turvallisesti. Oli aika liukasta ja ei saatu ihan sellaista rytmiä päälle kuin ajattelin.

Sama erikoiskoe ajettiin toistamiseen illalla Sarriojärvi 2:na, tällä kertaa pimeässä. Erikoiskoe oli edellisen ajokerran jäljiltä urittunut huomattavasti.

-Nyt ei spinnattu, mutta otin vähän liian varovaisesti. Rengas alkoi väsyi pätkän loppua kohden, joka aiheutti liukkautta. Ehkä pelättiin vähän liikaakin renkaiden loppumista, olisi pitänyt vain mennä kovempaa. Soraurassa ajaminen on hieman vierasta, ja urassa pysymistä ja renkaita tuli varottua liikaa. Mutta tien uriintuminen on sama kaikille.

Heikkilä on WRC3-luokassa viidentenä perjantain kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen 34,9 sekuntia luokkaa johtavasta Emil Lindholmista.

-Vähän on oltava pettynyt tähän päivään. Vauhti ei ole siellä missä haluaisin. Pitää vaan yrittää ajaa kovempaa ja keskittyä tarkkaan ajamiseen huomenna.

Lauantaina 27.2. ajetaan kuusi erikoiskoetta ja 144 erikoiskoekilometriä. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy kello 9:08. Erikoiskokeet ovat yleisöltä kiellettyjä.

Lähde: Tiedote. Kuva: Hannu Rainamo


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!