Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Sensorivika pudotti Lindholmin palkintopallilta Kouvolassa

6.03.2021 - 18:40:00


Sensorivian takia yli minuutin aikaa menettänyt GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen sijoittuivat Kouvolan SM-rallissa neljänneksi. Talvikauden jälkeen kaksikko ajaa SM-pisteissä kolmantena.

Harmittava sensorivika rallin toiseksi viimeisellä ja kilpailun pisimmällä EK:lla (29,8 km) vei Lindholmilta mahdollisuudet ajaa kilpailussa toiseksi. Lindholm menetti hässäkässä 1:08 minuuttia ylimääräistä aikaa ja putosi neljänneksi.

Melko sakeassa lumisateessa ajettu talvikauden viimeinen SM-osakilpailu oli juuri lumisateen takia yllätyksellinen. Kärjessä ajaneet autokunnat kärsivät aura-auton roolista ja takana ajaneet hyötyivät puhdistetusta ajourasta.

- Se oli sähkövika, joka oireili jo edellisellä erikoiskokeella. Kyse oli vaihdelaatikon asentotunnistimesta, joka antoi virheellistä signaalia ja katkaisi moottorilta sytytyksen. Jäimme sen takia yli minuutin ja menetimme kakkospaikan. Pystyimme korjaamaan vian ennen viimeistä erikoiskoetta.

- Lunta satoi paljon ja kärsimme siitä niin kuin kaikki muutkin kärjessä ajaneet. Kahta viimeistä erikoiskoetta lukuun ottamatta ralli sujui meiltä hyvin. Pidimme sarjassa kolmannen sijan. Torjuntavoitto.

Lindholm kertoi, että he lähtivät reitille konservatiivisella rengasvalinnalla.

- Olemme tänä talvena kolminkertaistaneet MRF Tyresin talvirenkailla ajettujen rallien lukumäärän. Olemme yltäneet pohja-aikaan ja erikoiskokeilla tasaisesti kärkipään sijoituksiin. Olemme menneet renkaan kehitystyössä taas eteenpäin. Minulla oli jo ennen kauden alkua kova luottamus siihen, että MRF pystyy valmistamaan kilpailukykyisen renkaan myös talviolosuhteisiin. Pisteiden kolmannelta sijalta on ihan hyvä lähteä kesäkauteen, Lindholm summaa.

Ralli SM-sarja siirtyy Kouvolasta kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä taistellaan 28.-29. toukokuuta SM Länsirannikon rallissa Liedossa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Taneli Niinimäki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!