Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Aura-auton rooli vei Asunmaan mahdollisuudet menestyä

6.03.2021 - 19:11:00


Teemu Asunmaa on sijoittunut SM O.K. Auto-Rallissa seitsemänneksi. Ensimmäisenä reitille lähtenyt Asunmaa joutui auraamaan tietä muille kilpailijoille. Yhdessä avauskilpailun Arctic Lapland Rallyn voiton kanssa Asunmaa on SM-taulukoissa toisena ennen kesäkilpailuja.

Teemu Asunmaa, 33, kartanlukijansa Marko Salmisen, 42, kanssa lähtivät talvikauden päättävään Kouvolan osakilpailuun taustalla Arctic Lapland Rallyn yleiskilpailun voitto sekä WRC Arctic Rally Finlandin WRC3-luokan voitto.

Erikoiskokeelle 1 – Hermunen 1 Asunmaa ajoi kolmanneksi nopeimman ajan ja jatkoi perään neljänneksi nopeimmalla ajalla erikoiskokeelle 2 – Rämälä 1. Ensimmäiseen huoltoon tultaessa Asunmaa oli yleiskilpailussa neljäntenä.

-Ei mennyt ihan toivotusti. Keli on todella haastava, Asunmaa kertoi erikoiskokeen 2 jälkeen.

Erikoiskokeelle 3 – Teuroinen Asunmaa kellotti kolmanneksi nopeimman ajan ja EK4 – Väärtillä tietä aurannut Asunmaa oli kuudenneksi nopein, kivuten kolmanneksi yleiskilpailussa.

-Ei saada hyödynnettyä nyt omaa parasta. Lunta tulee jonkin verran, joka tekee tiestä liukasta. Renkaat toimivat kyllä hyvin.

Iltapäivän viimeiselle kahdelle erikoiskokeelle satoi paikoitellen jopa yli kymmenen senttimetriä lunta. Ensimmäisenä reitille lähtenyt Asunmaa kärsi aura-auton roolista merkittävästi, ja oli erikoiskokeilla vasta kymmenen kärjen ulkopuolella. Asunmaa oli lopulta yleiskilpailussa seitsemäs.

-Renkaat toimivat hyvin, mutta aura-auton rooli haittasi merkittävästi. Auratulla tiellä ajaminen on aina nopeampaa. Vaikka käytössä ovat parhaat mahdolliset renkaat, niin muut saavat ajaa puhdistettua uraa, jolloin pito on renkaasta riippumatta parempi. Tilanne on sama, mistä puhutaan paljon myös MM-ralleissa. Lähdetään hakemaan voittoa totuttuun tapaan taas kesäkaudella.

Lähde: Tiedote. Kuva: Timo Anis


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!