Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Kalle Rovanperälle ylistystä multimestarilta: ei vain se auto, vaan kuljettaja!

15.09.2021 - 10:26:00


Jo kahdeksannen ralliautoilun maailmanmestaruuden tukevasti haarukkaansa ottanut Toyotan Sebastien Ogier ylistää nuoren tallikaverinsa Kalle Rovanperän upeaa ajoa ja voittoa Kreikan MM-osakilpailussa. Ogier on samalla harmissaan siitä, että nykyään puhutaan usein aivan liian paljon siitä, että autot tekevät eron sarjassa.

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota vääntää valmistajien mestaruudesta Hyundain kanssa ja on siinä Kreikan jäljiltä vahvasti niskan päällä. Toyotan odotetaan lisäävän entisestään johtoaan, kun kausi jatkuu lokakuun alussa Keski-Suomen huippunopeilla teillä.

Toyota on todella hyvässä iskussa, samoin hieman haavoittuvampi Hyundai, mutta Ogier tähdentää, että kuljettajat ovat tietenkin tässä välienselvittelyssä siinä ratkaisevimmassa roolissa.

- On melko hassua, että jokaisen voiton jälkeen käydään tällainen keskustelu. Jos Hyundai voittaa, niin kysymys on: ”Onko Toyota ongelmissa?” Jos Toyota voittaa, niin sitten ”Toyota on vahva”, Ogier toteaa Dirtfishille.

- Meidän pitäisi lakata yrittämästä asettaa tekosyitä ja arvostaa vielä enemmän kuljettajien suorituskykyä. Kuljettajat sen suurimman eron tekevät, Ogier jatkaa painokkaasti.

Ogier alleviivaa Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen loistavan ylivoimaista suoritusta Kreikan Akropolis-rallissa.

- Yksi oli selvästi kaikkien yläpuolella ja se oli Kalle. Hän ja tietysti myös Jonne tosiaankin ansaitsivat voiton.

Ogier ennakoi samalla jo Suomen MM-rallia.

- Katsotaan mitä seuraavassa rallissa Suomessa tapahtuu, mutta uskon, että taistelu tulee olemaan supertasaista näiden kahden auton (Toyota ja Hyundai) välillä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22