Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

MM-ralli: Lindholm jatkaa vakuuttavasti WRC3-luokan kärkipaikalla Espanjassa

16.10.2021 - 20:20:00


GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen lähtevät Espanjan MM-rallin viimeiseen kilpailupäivään WRC3-luokan johtopaikalta. Toksport WRT:n ?koda Fabia R5 Evolla kilpaileva kaksikko ajaa rallin yleiskilpailussa sijalla 11. Ero luokassa toisena ajavaan Puolan Kajetan Kajetanowicziin on 31,4 sekuntia.

Espanjan MM-rallin toinen kilpailupäivä sujui GRX-tiimin Emil Lindholmilta ja Reeta Hämäläiseltä yhtä mallikkaasti kuin rallin ensimmäinen. Lauantaina Lindholm tuplasi 14,9 sekunnin johtonsa 31,4 sekuntiin. ?kodan suomalaiskuljettaja kellotti päivän seitsemälle EK:lle neljä pohja-aikaa.

- Mielenkiintoinen päivä tänäänkin. Lähtöpaikkamme parani vähän ja se oli hyvä juttu. Päivän kolmesta erikoiskokeesta keskimmäinen oli hurja ja haasteellinen. Molemmilla ajokerroilla ajoin leikkaukset ilman riskiä. Siellä oli melko isoakin kiveä tarjolla ja automme sai iskuja koko ajan.

- Niissä olosuhteissa rengas olisi helppo rikkoa, mutta meillä on omassa luokassamme sellainen tilanne, että voimme jo ajaa harkiten, Lindholm muistutti.

WRC3-luokan kuljettajat eivät saa käyttää asfalttiralleissa tehdaskuljettajien tavoin etuautoa, ja siten he eivät tiedä, kuinka paljon ajo-olosuhteet ensimmäisen ajokerran jälkeen muuttuvat.

- Toimimme itse ensimmäisellä ajokerralla omana etuautonamme. Laitamme jo siinä vaihteessa nuotteihin pahimmat hiekkapaikat ja tarvittavat merkkaukset ylös.

Yöhuoltoon saavuttuaan Lindholm kertoo, että huomenna sunnuntaina he lähtevät varmistamaan luokkansa kärkipaikkaa.

- Ainakin ensimmäisen ajokerran voi huomenna ajaa nuotteja tarkastaen ja fiilistä hakien. Toisella ajokerralla puristetaan lisää, jos on tarvetta. Ja jos ei niin ajamme pätkät vain sujuvasti läpi. Taistelemme täällä oman WRC3-luokkamme tuloksesta, Lindholm muistutti.

Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on neljä erikoiskoetta (50,90 km). Ralli päättyy 16,35 km mittaiselle Power Stage-erikoiskokeelle, jolle ensimmäisen kilpailija starttaa klo 13:18 Suomen aikaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Merita Mäkinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08