Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Esapekka Lapin MM-ohjelma on saamassa sinetin - sen kohtaloa ei ratkaista kuitenkaan Toyotan ralliauton ratissa

22.10.2021 - 11:17:00


Esapekka Lappi ajaa ensi kaudella Toyotan tehdastallissa ne rallin MM-osakilpailut, joissa enää valikoidulla ohjelmalla mukana olevaa Sebastien Ogieria ei nähdä. Lapin osalta kisojen määrä ei ole vielä tiedossa, mutta siltä osin saatetaan elää juuri nyt ratkaisevia aikoja.

Jo kahdeksanteen maailmanmestaruuteen tukevan otteen omaava Ogier on jo aiemmin kertonut, että häntä kiinnostaa ensi vuonna WEC-sarja Toyotan ratissa. Toyota vahvistaa, että Ogier ajaa tältä osin kenties jo ratkaisevat testit GR010 Hybrid-autolla Bahrainissa 7. marraskuuta.

Simulaattorissa urakoinut Ogier on antanut ymmärtää, että tuo testijakso viitoittaa pitkälti hänen ensi kauden suunnitelmiaan. Ja se viitoittaa silloin siis myös Lapin lopullista MM-ralliohjelmaa.

- Olen iloinen, että pääsen ajamaan GR010-autoa ensimmäisen kerran radalla WEC-sarjan tulokkaiden virallisissa testeissä Bahrainissa. Kuten kaikki tietävät, unelmani on kilpailla endurance-kisoissa ja Bahrainin testijakso on minulle tärkeä oppiakseni enemmän autosta ja tietääkseni tasoni. Se on iso haaste minulle, Ogier kertoo Toyotan tiedotteessa.

Rallin MM-sarjan tämän kauden viimeinen osakilpailu ajetaan 19.-21. marraskuuta Monzassa. Italian maaperällä ratkaistaan sarjan molemmat, eli kuljettajien ja valmistajien mestaruudet.

Kausi 2022 käynnistyy perinteisesti Monte Carlo-rallilla. Jo tässä vaiheessa pidetään selviönä, että Ogier muodostaa Montessa Toyotan kuljettajakolmikon Kalle Rovanperän ja Elfyn Evansin rinnalla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08