Heikkilältä varovainen aloitus Tunturi-rallissa – “Koitetaan reipastaa vauhtia”

14.01.2022 - 20:22:00


Mikko Heikkilä on Arctic Lapland Rallyn SM1-luokan kolmantena ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Eroa kärkeen nurmijärveläiskuljettajalla on 44,6 sekuntia. Kilpailun toisena ajopäivänä lauantaina ajetaan 135,16 erikoiskoekilometriä.

Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, ovat perinteisessä Arctic Lapland Rallyssä kolmantena ensimmäisen ajopäivän jälkeen. Yötauolle mentäessä eroa kärkeen on 44,6 sekuntia. Kilpailun päätöspäivänä lauantaina ajetaan viisi erikoiskoetta.

Aamun avauslenkki koostui kahdesta erikoiskokeesta. Heikkilä kellotti aloituserikoiskokeelle Aittamäelle viidenneksi nopeimman ajan. Lenkin toisella erikoiskokeella, lyhyellä Mäntyvaaran erikoiskokeella Heikkilä oli neljäs. Yleiskilpailussa Heikkilä nousi huoltotauolle tultaessa kolmantena.

-Aittamäki ei oikein mennyt, ajaminen tuntui hankalalta. Toinen erikoiskoe tuli hyvin ja huollossa ollaan ja parannetaan seuraavalle lenkille. En uskaltanut viedä autoa kuten pitäisi, mutta nostetaan vauhtia illan pätkille ja katsotaan mihin se riittää.

Perjantain jälkimmäisen lenkin avanneella Kaihuavaaralla Heikkilä oli kuudenneksi nopein. Siikakämällä sekä päivän päättäneellä yleisö-erikoiskokeella Mäntyvaara 2:lla Heikkilä oli kolmanneksi nopein. Päätöspäivään Heikkilä lähtee kolmantena 44,6 sekuntia kärjestä.

-Siikakämä tuli jo sinne päin, mutta Kaihuavaaralla eroa pääsi syntymään. Tuntuu, että ajaminen tulee hyvin, mutta erot ovat isoja.

Arctic Lapland Rallyn toinen ajopäivä lauantai sisältää viisi erikoiskoetta sekä 135,16 erikoiskoekilometriä. Heikkilän tavoitteena lauantaina on

-Koitetaan reipastaa vauhtia huomenna, mutta pidetään järki kuitenkin päässä. Pisteet ovat meille edelleen tärkeimmät, vaikka tottakai haluan ajaa täällä hyvin.

Lähde: Tiedote. Kuva. Timo Uimi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45