Lindholm ajaa Rovaniemen SM-rallin kärjessä

14.01.2022 - 20:30:00


GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen aloittivat rallin SM-sarjan avausosakilpailun vauhdikkaasti. TGS Worldwiden tiimin ?koda Fabia R5 Evolla ajava kaksikko ajaa Arctic Lapland-rallin kärjessä avauspäivän jälkeen.

TGS Worldwiden tiimin ?koda Fabia R5 Evolla ajava Emil Lindholm, 25, aloitti SM1-luokan mestaruuden puolustamisen vauhdikkaasti. Lindholm kellotti Arctic Lapland-rallin avauspäivän jokaiselle metsäerikoiskokeelle pohja-ajan ja hän johtaa rallia viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen on 10,8 sekunnilla. Rallissa kakkosena ajaa neljättä voittoaan Rovaniemeltä metsästävä Teemu Asunmaa.

- Ihan hyvä päivä meille. Rallin avauserikoiskokeella Aitassa yllätyin vähän siitä, että vauhtimme oli niinkin hyvällä tasolla (11,1 sekunnin pohja-aika). Tiedettiin, että Teemu (Asunmaa) on aina ollut nopea Kaihuavaaran EK:lla, ja satsasimme vähän extraa ja saimme ajettua pohja-ajan sinnekin. Siikakämän EK:lla oli uusia ja mielenkiintoisia osuuksia, ja ne sopivat meille hyvin.

- Mutta melkein ehjä päivä. Täällä on satanut lunta ja tiet ovat osittain aurattu nuotituksen jälkeen. Haasteelliseksi ajamisen teki se, että irtolunta oli jossain paikoissa ja joissain taas tie oli puhdas. Kun menee penkasta toiseen niin se sekoittaa ajorytmiä. Pitää vain luottaa, että auton keula pysyy urassa ja perä tulee kunhan ehtii, Lindholm hymyili.

Lindholm kertoo, että hän löysi autoonsa hyvät säädöt ja kaikki on toiminut moitteettomasti.

- Automme on ollut hyvä ajaa ja renkaat toimivat hyvin. Löysin heti Aitassa hyvän rytmin ja fiiliksen autooni. Kaikki on jees vaikka illan viimeisellä EK:llä Mäntyvaarassa spinnattiin ja menetettiin 10 sekuntia. Huomenna on pitkiä erikoiskokeita edessä. Aamulla ensimmäiseksi rallin pisin (44,56 km) pätkä. Samalla rytmillä yritetään jatkaa, Lindholm lupaa.

Arctic Lapland-ralli jatkuu huomenna lauantaina klo 7:00 alkaen. Päivän aikana ajetaan toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 135,22 km. Ralli päättyy Rovaniemen Lordiaukiolle klo 19:50.

Lähde: Tiedote. Kuva: Skoda


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45