KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaisille kaksoisvoitto EM-pienoisautoilussa

20.3.2017 - 15:04:03


Pienoisautoilun siipiluokkien EM-kilpailuiden päätöspäivä oli todellista suomalaisjuhlaa, kun lajin kuninkuusluokaksi kutsutun G7-luokan finaalissa Juha Yli-Sipola ja Jyri-Ville Pouttu ajoivat kaksoisvoittoon.

Juha Yli-Sipolan palkintokaappiin tuli Ruotsin Norsjössä ajetuista maanosamme mestaruuskilpailuista yhteensä peräti kolme kultaista mitalia. G7-luokan lisäksi hän vei nimiinsä myös G27- ja OMO-luokkien Euroopan mestaruudet. Yli-Sipola onkin eittämättä yksi menestyksekkäimmistä suomalaisista autourheilijoista, onhan miehen meriittilistalla useita maailman-, Euroopan ja Suomen mestaruuksia, himmeämmistä arvomitaleista puhumattakaan.

- Tänään finaalin alku oli hankala, mutta sain ensimmäisellä huoltotauolla auton parempaan kuntoon ja päätin ottaa taktiikaksi ajaa järkevästi ja välttää kolareita. Se toi sitten parhaan tuloksen tämän päivän finaalissa. Finaalit on aina erilaisia, tänään piti malttaa ja osata ajaa järkevästi, kertasi iisalmelainen Yli-Sipola kultaista kilpailusuoritustaan tiedotteessa.

Toiseksi sijoittunut Laihian UA:n Jyri-Ville Pouttu saavutti uransa parhaimman arvokisasaavutuksen, ja oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa:

- Voitin vuonna 1998 Suomessa ajettavan Eurosport-sarjan ja lehtihaastattelussa sanoin silloin, että jonain päivänä vielä saavutan EM-mitalin. Siihen meni ehkä kauemmin kuin silloin ajattelin, mutta nyt se on tässä! Olen monesti ollut arvokisoissa neljäs, joten tämä hopea ei todellakaan tunnu hävityltä, iloitsi Pouttu kisan jälkeen.

- Ajettiin Juhan kanssa eri semifinaaleissa ja molemmat pääsi finaaliin ilman suurempia ongelmia. Oma semifinaali meni hyvin, aika lailla puhdas suoritus.

Finaalissa molemmat suomalaiskuljettajat olivat kierroksissa omalla sataluvullaan. Mestaruuteen Yli-Sipola ajoi 1160 kierrosta, Pouttu 54 kierrosta vähemmän eli 1106. Kolmanneksi sijoittunut Slovakian Vlado Okali kiersi radan 1090 kertaa.

Finaalin kolmas suomalaiskuljettaja, Full Speed RC:tä edustava Jari Porttinen, sijoittui seitsemänneksi.

Ensi vuonna kuljettajat puolustavat sijoituksiaan kotimaassa, kun vuoden 2018 EM-kilpailut ajetaan Suomessa Laihian Urheiluautoilijoiden järjestämänä.

Kuva: Mika Mäki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulham nousi Valioliigaan

26.5.2018 21:10:01