COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Niko Kari huippukalustolla GP3-sarjaan

19.4.2017 - 16:58:15


Niko Kari kilpailee alkavalla kaudella GP3-sarjassa. Osakilpailut ajetaan pääsääntöisesti F1-kilpailujen yhteydessä. Red Bullin kuljettajaohjelmassa mukana oleva Kari, 17, ajaa Arden International –tallin kalustolla.

Kari voitti 2015 F4 NEZ –mestaruuden, ja viime kaudella hän siirtyi F3 Eurosarjaan sekä ajoi myös kaksi kilpailua GP3-sarjassa. Tänä vuonna askel on jälleen suuri, kun edessä on GP3-haaste.

- Kyllähän tämä on taas iso steppi uralla. Hypätään jälleen uuteen luokkaan ja eteenpäin. Testien perusteella voi sanoa, että tiimi on tosi hyvä. Se on selvää, että pystymme ajamaan sarjan voitosta. Tavoitteeni on lähteä ajamaan mestaruudesta, ja mielestäni siihen on potentiaalia, Niko Kari sanoo.

- Suurin ero F3-autoon tulee renkaista. Renkaiden kanssa pitää olla tosi tarkkana ja ajaa fiksusti. Autolla ei saa yhtään luistatella. Suoranopeudet ovat nyt kovemmat, mutta mutkanopeudet hieman hitaammat.

Niko Kari on päässyt testaamaan GP3-autoa viime vuoden kahden kilpailun lisäksi kauden jälkeen Abu Dhabissa sekä tänä vuonna Portugalin Estorilissa. Parhaillaan GP3-tallit testaavat Espanjan Barcelonassa. Ennen kautta ohjelmassa on vielä kaksi testipäivää Espanjan Valenciassa.

- Pitää olla valmis. Ei voi miettiä, että onko vai ei. Päivä kerrallaan mennään. Pitää tehdä hyvää tasaista tulosta. Ei tämä sen erikoisempaa ole, Kari puntaroi.

Kari valittiin F4-mestaruutensa jälkeen Red Bullin kuljettajaohjelmaan. Sen kasvatteja ovat monet lajin supertähdet, kuten Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo ja Max Verstappen. Yhteistyö alkoi, kun Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko täysin yllättäen soitti, ja kysyi Karilta pääsikö hän käymään ja juttelemaan.

Nyt panokset jälleen kovenevat, kun Niko Kari ajaa samoilla radoilla F1-sarjan kanssa.

- Onhan siellä enemmän ihmisiä seuraamassa. Isompi maailma on ympärillä, mutta pitää vaan keskittyä omaan tekemiseen. Varmasti tulee tänä vuonna enemmän ohjeita, kun hän (Helmut Marko) on samalla varikolla. Pitää ottaa totta kai ohjeet ja neuvot vastaan, Kari miettii.

17-vuotiaan formulalupauksen elämässä on tapahtunut muitakin suuria muutoksia. Hän on lentänyt pois kotoa isoon maailmaan. Nykyinen osoite on Englannin Milton Keynesissä, joka on monen F1-tallin kotipaikka.

- En ole Suomessa oikeastaan enää ollenkaan. Vähän on tietysti yksinäistä, mutta se on lajin perusta. Pitää oppia tekemään asioita myös yksin. Minun mielestäni tämä on hyvä asia. Oppii asumaan ulkomailla ja yksin, ja oppii samalla tekemään ihan elämän perusasioita. Kotoa Red Bullin tehtaalle kuljen polkupyörällä, ja matkaan menee noin 20 minuuttia. Siellä käyn treemassa ja ajamassa simulaattorilla. Verstappenin kanssa on tullut muutaman kerran puhuttua ja seurannut hänen simulaattoriajoja ja sellaista, Kari sanoo.

GP3-auto on raju kilpa-auto. Sen moottori on 6-sylinterinen ja 3,4-litrainen, ja se tuottaa vapaasti hengittävänä noin 400 hevosvoimaa. Autojen laskennallinen huippunopeus 301 km/h ja kiihtyvyys 0-200 km/h vain 7,7 sekuntia. Kaikki GP3-autot ovat koriltaan samanlaisia, ja se on valmistanut Dallara. Tällä kaudella autoissa käytetään avautuvaa takasiipeä (DRS) F1-autojen tapaan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!