KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Toni Reunanen pääsee kilpailemaan Nürburgringille

21.4.2017 - 13:05:52


Crosskartin hallitseva mestari Toni Reunanen ajaa lauantaina Saksan Nürburgringillä kolmen tunnin RCN-kilpailun. Reunanen kilpailee BMW M3 –autolla.

Kilpailu on FCC-sarjan palkinto mestaruudet ajaneelle Reunaselle. Kuski on mielissään mahdollisuudesta ajaa legendaarisella Nürburgringillä, ja vieläpä sillä pitkällä ja alkuperäisellä Nordscleife-osuudella.

- On mielenkiintoinen juttu kyllä. Kerran olen täällä käynyt ihmettelemässä, mutta ajamassa en koskaan, eikä silloinkaan kun täällä käytiin ollut mitään kisaa käynnissä. Huima ratahan tämä on. Me ajamme sen pitkän radan ja myös lyhennetyn GP-radan, joten kierroksen pituus on noin 25 kilometriä, Reunanen kertoi tallinsa tiedotteessa.

Autokuntia lauantain kilpailussa on mukana huimat 183. Reunasen KL H5 –luokassa on yhdeksän kilpailijaa.

- Tämä on ihan oikea kilpa-auto, mutta ei tehtaan tekemä. Tämä ei kuitenkaan ole ihan niin raju laite kuin suurimmalla osalla. Etukäteen sanottiin, että tällä autolla ei kisaa voi voittaa kuitenkaan. En tiedä onko ero kierroksella viisi sekuntia vai puoli minuuttia. Se on toisaalta hyvä, sillä riskikynnys ensikertalaisella pienenee. Ei ole siis siitä kiinni, ajatko riskillä kaksi sekuntia kovempaa vai et, Reunanen puntaroi.

Erityistä kilpailussa on se, että Reunanen ajaa koko kolmen tunnin RCN-kisan (Rundstrecken Challenge Nürburgring) yksin.

- Ensimmäinen kysymykseni olikin, että pystyykö sitä edes yksin ajamaan. Onko se mahdollista? Minulle vastattiin, että kyllä sinä jaksat. On se päivänselvä asia, että jos ajat koko ajan limitillä, niin et pysty ajamaan kolmea tuntia putkeen. Mutta tällaisessa kilpailussa ei tarvitsekaan ajaa täysillä joka ajan. Sen on pakko olla rankkaa. Jo pelkästään kypärän pitäminen kolme tuntia ottaa koville, Reunanen sanoo.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulham nousi Valioliigaan

26.5.2018 21:10:01