COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ruotsalaiskuski tavoittelee Suomesta jo kolmatta Legends-maailmanmestaruuttaan

10.8.2017 - 13:50:12


Legends-autojen MM-kilpailut ajetaan ensimmäistä kertaa historiassa Yhdysvaltojen rajojen ulkopuolella Suomessa Botniaringin moottoriradalla syyskuussa. Ruotsin Emil Persson lähtee hakemaan Suomesta kolmatta peräkkäistä Legends-luokan MM-titteliään.

Ruotsalainen Emil Persson on voittanut Legends-autojen maailmanmestaruuden vuosina 2015 ja 2016. Samaisissa kilpailuissa Persson ajoi myös itsensä paalulle, ajoi kilpailun nopeimman kierrosajan sekä kellotti uudet rataennätykset. Mistään Hannu Hanhesta ei siis voida Perssonin kohdalla enää tässä vaiheessa puhua.

27-vuotias mestari on hallinnut viime vuodet Legends-luokkaa niin kotimaassaan kuin MM-kilpailuissa USA:ssa. Mies lähtee itsevarmoin ottein tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä Legends-maailmanmestaruuttaan myös Suomesta Botniaringin radalta 16.-17. syyskuuta.

- Tavoitteeni on voittaa totta kai! Tulee varmasti mahtava kilpailuviikonloppu, paljon tiukkoja kisoja ja ohituksia, Persson sanoo tiedotteessa.

Persson on yksi syyskuussa Suomessa ajettavien MM-kilpailujen voittajasuosikeista, varsinkin kun onnistui jo peittoamaan suomalaiset kilpaveljensä Suomen sarjan avauskilpailussa Botniaringin radalla toukokuussa.

Storforsissa syntynyt ja Karlskogassa asuva Persson on aloittanut kartingin 10-vuotiaana, ajanut kaksi vuotta Ferraria ja Porschea Ruotsin GT-sarjassa, ja viimeiset kolme vuotta dominoinut Legends-sarjaa.

- Karting-taustalla on melko helppoa ajaa myös Legends-autoa. Se on nopea ja kilpailut ovat todella tiukkoja mutta reiluja. Legends-mestaruuteen tarvitaan kuitenkin kokemusta ja harjoittelua, sekä hyvä taustatiimi, Persson valaisee.

Perssonille löytyy kuitenkin potentiaalisia haastajia syyskuussa Botniaringillä, eikä miehen kolmas mestaruus ole kiveen hakattu. Ruotsalainen mainitsee MM-kilpailujen pahimmiksi kilpakumppaneikseen Suomen Henri Tuomaalan ja Mathias Herténin.

Maailmanmestarilla on myös vinkki kaikille jotka itse unelmoivat kilpa-autoilusta.

- Kaikkien kannattaa aloittaa kilpa-autoilu koska se on parasta mitä voi tehdä!

Legends-autojen MM-kilpailut ajetaan Botniaringin moottoriradalla 16.-17. syyskuuta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!