COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Draamaa eMotorsportsin SM-sarjassa – voitto maistui Tuomas Pöntiselle

17.8.2017 - 12:29:34


Virtuaaliautourheilun SM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajettiin maanantaina 14. elokuuta Kyoto Ring Oval -radalla.

Nimensä mukaisesti rata oli profiililtaan ovaalin muotoinen ja sikäli poikkesi kauden muista kilpailuista. Ovaalikisat tunnetaan varsinkin kovista nopeuksistaan ja tälläkin kertaa noin 300 kilometrin tuntivauhdit olivat enemmän sääntö kuin poikkeus.

Kyoto Ring Ovalin kilpailussa oli vuorossa kaksi erillistä lähtöä. Ensimmäisen lähdön nopein oli Mika Vähämäki, toiseksi tuli Toni Lähteenmäki ja kolmanneksi SM-sarjaa johtava Arttu Ylöstalo.

- Ensimmäinen lähtö meni nappiin. Siinä oli neljän auton kesken todella tiukkaa vääntöä porukassa, josta pääsimme erkanemaan Lähteenmäen kanssa. Loppukisa meni oikeastaan rutiinilla ja voittohan meni tosi tiukille, sillä se ratkesi vasta viimeisessä mutkassa, Vähämäki analysoi.

Toisessa lähdössä oli dramatiikkaa heti alussa suuren joukkokolarin sävyttämänä. Lähdön jälkeen kilpailun toisessa mutkassa kilpailijajoukolla tuli ahdasta ovaaliradalla ja rytinä oli melkoista. Kolarin seurauksena keskeyttämään joutui muun muassa pistekärki Arttu Ylöstalo.

Lähdön nopein oli Joni Katila, toiseksi Pekka Koivunen ja kolmanneksi Tuomas Pöntinen.

- Pääsin paalulta toiseen lähtöön ja tiimikaveri Koivunen oli siinä heti takana. Alussa oli se iso kolari, mutta me ei jouduttu siihen. Hetken ajan myös Joe Leitola oli meidän porukassa, mutta saatiin hänet sitten karistettua pois. Sen jälkeen ajettiin Koivusen kanssa yhteistyössä toistemme imua hyödyntäen maaliin. Kausi on sujunut hienosti ja seuraavaan kisaan lähdetään tavoittelemaan podium-sijoituksia, Katila kertoi.

Kun kahden lähdön yhteistulokset summataan yhteen, nousee Kyoto Ring Oval -osakilpailun voittajaksi Tuomas Pöntinen. Voitto on viime kauden rata-autoilun V1600-luokan suomenmestarille tämän vuoden ensimmäinen virtuaaliautourheilun SM-sarjassa.

- Siinä toisen lähdön alussa oli heti alkuun hirveä rytäkkä, mutta onneksi pääsin itse hyvin läpi. Aika lailla toisten imussa ajamistahan molemmat kilpailut olivat, mutta se ei sinänsä tällaisella kovavauhtisella ovaalilla varmasti ketään yllätä. Sain siinä ohitettua riittävän määrän muita kuljettajia sekä tarpeeksi hyvät sijoitukset molemmista lähdöistä ja se riitti voittoon. Kyllähän tämä makealle maistuu, Pöntinen kommentoi.

Tällä kaudella myös niin sanotusti oikeilla autoilla Endurance-kestävyysajoa ajava Pöntinen lähtee selkein tavoittein parin viikon päästä ajettavaan seuraavaan eMotorsports-osakilpailuun.

- Viiden sakkiin yritetään, mutta olisihan se hienoa laittaa tästä vaikka kunnon voittoputki alulle.

Lähde ja kuva: Tiedote ja Circuit eMotorsports


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL-kausi alkaa 3. lokakuuta

21.6.2018 09:57:19