COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nuori Roni Kytönen hamuaa kovaa päänahkaa kotiradaltaan

17.8.2017 - 13:40:36


17-vuotias Roni Kytönen hakee uransa ensimmäistä offroad-moottoripyörien cross countryn SM-osakilpailuvoittoa lauantaina kotimaisemissaan Jämsässä.

Taakse pitäisi jättää SM-osakilpailuvoittaja ja supermoton maailmanmestari Mauno Hermunen, jonka kanssa Kytönen on harjoitellut ahkerasti kahden viime kauden aikana.

Jämsän Seudun Moottorikerho (JSMK) isännöi cross countryn SM-sarjan kolmatta osakilpailua lauantaina Jämsän motocrossrata-alueella. JSMK:n Roni Kytönen ajaa kauden ensimmäisen cross country -kilpailunsa, sillä hänet on pitänyt kiireisenä päälaji motocross. Kytönen kilpailee sekä Suomen että Euroopan mestaruussarjoissa.

Kotimaisemiensa kilpailussa Kytönen tavoittelee uransa ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoa cross countryssa, jossa ajetaan motocrossia ja enduroa yhdistävässä maastossa. Jämsässä kierroksen pituus on reilut 12 kilometriä. Voittaja on se, joka ajaa kahdessa tunnissa pisimmälle, eli käytännössä eniten kierroksia.

- Kyllä, haen ehdottomasti voittoa lauantaina. Tilanne on aina ollut niin urallani, jo junnuna. Motocrossin EM-sarjassa realiteetit ovat kuitenkin toisenlaiset enkä voi vielä ajatella ykkössijoja, kahdeksan EM-pistettä tänä vuonna kerännyt Kytönen taustoittaa.

Kytönen saa Jämsässä vastaansa muun muassa supermoton vuoden 2013 maailmanmestari Mauno Hermusen, 29, joka on kunnostautunut myös kotimaisen cross countryn ja motocrossin saralla. Cross countryn SM-sarjassa hän voitti avausosakilpailun ja on nyt pisteissä toisena.

Kytönen ja Helsingin Moottorikerhon (HMK) Hermunen ovat harjoitelleet tänä ja viime vuonna tiiviisti yhdessä. Kumpikin edustaa jämsäläistä Kytönen Motorsport -tiimiä.

- Aion voittaa myös Hermusen, Kytönen hymähtelee, mutta on tosissaan myöntäen Hermusen olevan kova vastus.

- ”Manusta” on ollut minulle paljon apua parin kauden aikana. Olemme treenanneet yhdessä ja hän on tuonut parannuksia ajooni. Lähinnä kyse on motocrossista, missä kompastuskiveni ovat olleet startit. Manu on niissä ihan kuningas, ja minäkin olen oppinut paremmaksi. Olen saanut myös terävyyttä aika-ajooni.

Hermunen on tällä hetkellä flunssassa, mikä ei anna hänellä parasta lähtökohtaa lauantain kilpailuun. Uransa ensimmäistä cross countryn Suomen mestaruutta jahtaava Hermunen on diplomaattinen kuulleessaan Kytösen voittoaikeista.

- Toivottavasti pystyn sairastelusta huolimatta ajamaan lauantaina, mutta en sitten tiedä Ronin voitosta. Onhan hän nuori ja vetreä kaveri, joka on saanut lisää vauhtia viime kaudesta, Hermunen pyörittelee.

- Ainakin yritän voittaa koko kisan. Katsotaan, miten käy.

Kytönen on ollut tänä vuonna kiireinen monella kilpailusaralla. Viime viikonloppuna irtosi endurossa hänen ensimmäinen alle 20-vuotiaiden SM-mitalinsa - pronssi - vaikka hän jätti päätösosakilpailun väliin ajettuaan samaan aikaan motocrossin EM-sarjassa Sveitsissä. Kytönen itse asiassa osallistui vain kahteen neljästä SM-osakilpailusta voittaen ne kummatkin.

Kytönen on voittanut tänä vuonna endurossa myös yhden aikuisten SM-sarjan osakilpailun. Lisäksi taskussa on yksi erävoitto motocrossin SM-sarjassa.

Lähde ja kuva: Tiedote ja Sami Salonen / OFFROADPro


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL-kausi alkaa 3. lokakuuta

21.6.2018 09:57:19