COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Sellaista touhua, että piti oikein miettiä ajetaanko täällä kilpaa vai mitä tehdään" - suomalaisveneilijä päätti uransa EM-hopeaan

11.9.2017 - 08:41:31


Saksan Rendsburgissa kisattiin viikonloppuna Formula 4 -luokan Euroopan mestaruuskilpailut. Voittoon ajoi Ranskan Rudy Revert. Hallitseva maailmanmestari sekä Euroopan mestari Juho-Matti Manninen tuli hopealle ja Iso-Britannian Ben Jelf pronssille.

Muista suomalaisista Kalle Viippo sijoittui lopputuloksissa neljänneksi ja Lauri Landen yhdeksänneksi. Tuukka Lehtonen ajoi kolarin ensimmäisessä kilpailulähdössä, eikä hän veneen vaurioiduttua pystynyt jatkamaan kisaviikonloppua.

Liettuassa viime kuussa toisen perättäisen maailmanmestaruutensa varmistanut Manninen yllättyi ranskalaiskuljettajan vauhdista.

– Kisa oli erittäin tapahtumarikas. Ei pystytty oikein vastaamaan Revertin vauhtiin, Manninen totesi.

Toinen ja neljäs kilpailulähtö uusittiin kokonaan ja kisoissa sattui useita kolareita ja osumia. Manninen kuvailee koko kisaviikonloppua aikamoiseksi arpapeliksi.

– Koko viikonloppu oli kyllä sellaista touhua, että piti oikein miettiä, ajetaanko täällä kilpaa vai mitä tehdään.

Viimeiseen starttiin lähdettiin suomalaisittain erinomaisista asetelmista. Manninen oli jo varmistanut itselleen vähintään hopean. Suomi lähti viimeiseen lähtöön kokonaiskilpailun kaksoisvoitto mielessä. Niin, että Viippo voittaisi erän ja Manninen seuraisi hänen kannassaan maaliin.

Neljännen erän uusintastartista muodostui kuitenkin aikamoinen tuskien taival suomalaisittain. Revert kaasutteli kärjessä kohti mestaruutta, Manninen jätti erän kesken, Landen ajoi poijuun ja Viippo joutui keskeyttämään.

– Olin neljäntenä uusintastartissa ja sitten potkurin hitsaukset hajosivat. Se jäi omalta osaltani sitten siihen, Viippo kertoi.

Viikonloppu oli Viipolle vaikea ja hän pitää venettään yllättävänkin hyväkuntoisena kaikkien kolhujen jälkeen.

– Ei mennyt tänä viikonloppuna oikein mikään nappiin. Omalta osaltani meni ihan hyvin, mutta pari erää oli kyllä kaukana kilvanajosta. Se oli pikemminkin romurallia, Viippo jatkoi.

Jelf oli erittäin tyytyväinen kolmanteen sijaansa. Hän kertoo, että heillä oli pieniä ongelmia läpi viikonlopun, joten pronssimitali tuntuu hyvältä.

– Kisa oli erittäin vaikea. Erittäin haastava kaikille kuljettajille, mutta samalla mielenkiintoista ja tasaista ajoa, Jelf sanoi.

– Vauhti ei alkukaudesta riittänyt juuri ollenkaan, mutta olemme kauden edetessä nousseet kohti kärkeä, Jelf jatkoi.

Suomen Juho-Matti Manninen pokkasi tältä vuodelta maailmanmestaruuden sekä Euroopan mestaruushopeaa. Kausi oli siis jälleen kerran suurmenestys, mutta kenties viimeinen.

– Tämä oli viimeinen kilpailu itselleni, ellei talven aikana mieli muutu, Manninen paljasti.

Kalle Viippo nappasi tililleen tältä kaudelta MM-pronssin, mutta edessä odottanevat uudet haasteet.

– Tämä oli viimeinen kilpailu minulle, ainakin tässä luokassa, Viippo totesi.

Formula 4 -kausi on nyt virallisesti ohi. Suomi sai tänä vuonna luokasta kolme arvokisamitalia.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote

Kuva: Heimo Hellsten


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!