COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Olemme pakkovoittojen edessä" - Mikko Eskelisen mestaruustoiveet yhä elossa

21.9.2017 - 07:20:28


Kymmenvuotista moottoriurheilu-uraansa kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa juhliva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen kilpailee kanadalaisen tallikaveri Maxx Ebenalin kanssa nyt viikonloppuna Kiinan Shanghain Formula-1 radalla, jossa edessä on 620-hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla ajettavat kauden yhdeksäs ja kymmenes 50 minuutin mittainen osakilpailu.

Kuluvalla kilpailukaudella kuusi PRO-AM luokan palkintokoroketta kahdeksasta mahdollisesta napannut Eskelinen suuntaa toiveikkain mielin Shanghain teknisesti haastavalle radalle, jossa panoksena ei ole sen enempää eikä vähempää, kuin mestaruustitteli. PRO-AM luokan sarjajohtaja, hollantilainen Rik Breukers ja hongkongilainen Nigel Farmer ovat 21 pisteen karkumatkalla ennen hopeasijalla olevaa Eskelistä ja Ebenalia. Vastaavasti pronssisijalla oleva australialainen Richard Goddard ja hänen saksalainen tiimikaveri Carrie Schreiner ovat Eskelisen autokunnasta 16 pistettä perässä.

Koska yhdestä kilpailusta voittaja saa 15 mestaruuspistettä, on Breukersin autokunnalla mahdollisuus sinetöidä mestaruus. Eskelinen ja Ebenal ovat siis lähes pakkovoittojen edessä.

- Shanghain Formula-1 rata on aikaisempien Japanin Suzukan kilparadan kanssa teknisesti erittäin haastava. On isoa ja kovaa ajettavaa suoraosuutta ja alati suuntaan ja toiseen kääntyvää pitkää mutkayhdistelmää, joissa kuljettajaan kohdistuvat G-voimat laittavat kehon jokaisen lihaksen töihin. Lisäksi kun kilpailupäiville on luvattu vesisateita niin tiedän jo nyt viikonlopusta tulevan erittäin vaativan. Eikä sitä helpota yhtään se tieto, että olemme pakkovoittojen edessä pitääksemme mestaruustaistelun elossa marraskuun puolivälissä Italian Imolassa ajettaviin finaaleihin, Eskelinen kertoo.

- Valmistautuminen minulle entuudestaan täysin tuntemattomaan rataan on mennyt simulaattorissa istumisessa ja rentoutumisessa andalucialaisilla golf-kentillä. Silti toiveikkaina kauden viidenteen osakilpailuviikonloppuun startataan, koska nyt ajetaan täällä Kiinassa asuvan kanadalaisen Maxx Ebenalin kotiradalla, jolla hän on urallaan kilpaillut paljon ja tuntee tämän kilparadan kuin omat taskunsa. Näin ollen PRO-AM luokan palkintokoroke on minimitavoitteemme ja tiedän, että meillä on mahdollisuudet ajaa myös voitosta, Eskelinen jatkaa.

Shanghain osakilpailuviikonloppu pyörähtää käyntiin tänään torstaina ajettavilla epävirallisilla harjoituksilla. Perjantaina edessä on viralliset harjoitukset ja lauantaina aika-ajojen lisäksi ensimmäinen kilpailu, joka käynnistyy Suomen aikaa klo 10. Sunnuntain toinen osakilpailu ajetaan Suomen aikaa klo 11:40.

Kumpikin kilpailu näkyy internetin välityksellä ns. live-stream lähetyksenä ja sen osoite julkaistaan Mikko Eskelisen Facebook sivuilla perjantaina: http://www.facebook.com/gtmikko.

Lähde: Mikko Eskelisen tiedote

Kuva: Jani Kekoni


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puljujärvi sai valmentajan kehut

19.9.2018 10:05:14