NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Juuso Puhakka oli tyytyväinen palkintokorokesijastaan Malesiassa: "En osannut odottaa tätä"

15.4.2018 - 11:01:01


Ensimmäistä kilpailukauttaan GT-autojen kansainvälisessä Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjassa viettävä kirkkonummelainen Juuso Puhakka, 19, teki vahvan debyytin samaista sarjaa jo viidettä vuotta ajavan jyväskyläläisen Mikko Eskelisen, 45, kanssa kun kaksikko nappasi palkintokorokesijoitukset kummastakin Malesian Sepangin radalla ajetusta 50 minuutin mittaisesta kilpailusta. Lauantaina kaksikko juhlisti pronssisijaa ja tänään, huikean taistelun jälkeen, heidät palkittiin PRO-AM luokan hopeisilla palkinnoilla. Yleiskilpailussa sarjan ainoat suomalaiset olivat neljänneksi nopeimpia.

Omalla ajovuorollaan Eskelinen onnistui puolustamaan Juuson ajamaa PRO-AM luokan kärkisijaa aina viimeisille kierroksille saakka, mutta joutui lopulta antautumaan japanilaisen Takeshi Matsumoton ja Toshiyuki Ochiain autokunnalle, jotka lopulta saapuivat maalilipulle vain 2,725 sekuntia luokkavoittajia perässä. Puhakka ja Eskelinen onnistuivat lähes puolittamaan lauantaisen kilpailun aikahukan ja se palkittiin sarjan toiseksi korkeimmilla mestaruuspisteillä.

Kun ajamatta on vielä kymmenen osakilpailua, on kaksikko sarjatilanteessa kolmantena, vain kaksi pistettä hopeasijasta ja viisi pistettä sarjajohdossa ajavia perässä.

- En osannut odottaa, että pääsisin urani toisessa Lamborghini Super Trofeo kilpailussa starttaamaan paalupaikalta ja siksi laitan epäonnistuneen lähdön kokemattomuuden piikkiin. Silti vaikka tipahdin kolmanneksi niin pysyin hyvin kahden Lamborghinin tehdastiimin autojen vaudhissa mukana ja sain myös ajettua koko kilpailun toiseksi nopeimman kierrosajan. Tyytyväinen olen erityisesti niin omaan suoritustasooni kuin siihen, että tiimikaverini Mikko Eskelinen ajoi myös tasaisen vahvoja kierrosaikoja, Puhakka kertoi tallinsa tiedotteessa.

Yleiskilpailun voittoon ajoi eiliseen tapaan Lamborghinin italialainen tehdaskuljettaja Andrea Amici yhdessä puolalaisen Artur Janozin kanssa. Koska eilen he olivat myös koko kilpailun nopein niin he johtavat PRO-luokan mestaruussarjaa täysien mestaruuspisteiden turvin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!