VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kaksi semifinaalipaikkaa Belgiassa GRX TANECO -tallille

14.5.2018 - 20:20:33


Kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua olivat sujuneet vakuuttavasti, joten GRX TANECO -kuskit olivat innokkaita jatkamaan hyviä suorituksiaan myös Belgian kisassa

Espanjan ja Portugalin osakilpailuissa hankitun kokemuksen ansiosta tallin i20 Supercar -autot oli nyt viritetty parempaan iskuun kuin koskaan aiemmin, jotta tiimin kuljettajat Timerzyanov ja Grönholm voisivat saavuttaa lisää loistavia tuloksia.

Kisaviikonloppu alkoi hyvin Timerzyanovin ajaessa ensimmäisen karsintaerän kahdeksanneksi. Kun Grönholmkin vielä ajoi aivan venäläiskuskin kannoilla yhdeksänneksi, osoitti kaksikko olevansa hyvinkin varteenotettavia tekijöitä. Numerolla 68 ajavan Grönholmin saama rangaistus kuitenkin pani kapuloita rattaisiin. Toisessa karsintaerässä molemmat GRX TANECO -kuskit olivat vielä 12 parhaan joukossa. Päivän päätteeksi Timerzyanov oli jälleen top 10:ssä, mutta Grönholm oli jäänyt sijalle 14, kolmen pisteen päähän 12. sijasta

- Vaihdoimme Niclaksen kanssa paikkoja ensimmäisen karsintaerän jokeri-kierroksella, Timerzyanov sanoi.

- Toinen karsintaerä meni hyvin, mutta huomenna meidän on oltava vieläkin tasaisempia, jotta pääsemme semifinaaleihin.

Kolmannessa karsintaerässä Timerzyanov selvitti tiensä kahdeksannelle sijalle. Loistavan kolmanneksi nopeimman ajan napannut Grönholm oli hyvissä asemissa semifinaaleihin pääsyä ajatellen, ja suomalainen oli siinä vaiheessa rankattu kymmenenneksi. Neljännessä karsintaerässä molemmat kuljettajat vahvistivat paikkansa, kun Timerzyanov oli kahdeksas ja Grönholm yhdestoista.

- Ensimmäisen karsintaerän rengasvallikosketuksesta saamani viiden sekunnin aikarangaistus vaikeutti asioita”, Grönholm sanoi. ”Meillä oli muutamia ongelmia, mutta sitten pystyimme näyttämään todellisen vauhtimme kolmannen karsintaerän hyvällä ajalla, ja pääsimme myös jälleen semifinaaleihin.

Ensimmäisessä semifinaalissa Grönholm löysi hyvin tilaa. Hän starttasi takaa, mutta onnistui nousemaan hienosti neljänneksi. Timerzyanovilla oli parempi lähtöpaikka, mutta mies ei onnistunut yhtä hyvin kuin tallikaverinsa ja oli oman semifinaalilähtönsä kuudes.

- Kun olosuhteet olivat kunnossa, osoitimme olevamme nopeita”, Grönholm vahvisti. ”Työtä on vielä paljon, mutta edistymme hyvin. Olemme menossa oikeaan suuntaan.

Timerzyanov lisää: ”Tein parhaani ottaakseni hyvän lähdön, mutta sain osuman ja spinnasin. Sitten yritin ajaa aggressiivisesti, mutta renkaan puhkeaminen esti nousemiseni sijoituksissa. Jos totta puhutaan, niin sen ensimmäisen mutkan jälkeen minulla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia päästä finaaliin.”

GRX TANECO on kolmen osakilpailun jälkeen tallien MM-pisteissä tukevasti neljännellä sijalla. Grönholm puolestaan on kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä, ennen kymmenentenä majailevaa Timerzyanovia.

- Olen hieman pettynyt, sillä finaalipaikka olisi ollut saavutettavissa”, GRX TANECO:n tallipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo. ”Meidän pitää vain selvittää muutamia yksityiskohtia, jotta saamme kurottua tuon eron umpeen. Olemme jo näyttäneet mihin pystymme, mutta suorituksemme ovat liian epätasaisia. Jos semifinaaliin starttaa toisesta tai kolmannesta rivistä, niin finaaliin vievää rakoa on vaikea löytää. Siihen tarvitaan onnea. Kilpailemme isoja autonvalmistajia ja kokeneita tiimejä vastaan. Edistymme koko ajan, mutta alkukauden aikataulu on todella tiukka, emmekä pysty tekemään niin paljon töitä kuin haluaisimme. Tarvitsemme aikaa testaamiseen, siihen että saamme tiimimme mukaan kärkitaisteluihin sekä siihen että kuskimme saavat kerättyä kokemusta. Tiimissämme on hyvin läheiset välit, ja tiedän että menestys odottaa aivan kulman takana. Tarvitsemme vain aikaa tehdä töitä.

-Kauden kolmas osakilpailu oli kaikkea muuta kuin helppo ja yksinkertainen”, GRX TANECO -tallin johtaja Marcus Grönholm sanoo. ”Lauantaina jouduimme taistelemaan aikarangaistuksen ja taktikointien kanssa. Sunnuntai sujui paljon paremmin, ja lisäsimme vauhtia. Saimme kaksi autoa semifinaaleihin, mutta emme päässeet finaaliin saakka. Parannettavaa on vielä, mutta sen perusteella mitä sunnuntaina näimme, olen optimistinen tulevaisuuden suhteen.”

GRX TANECO -tiimillä ei ole juurikaan aikaa hengähtää, sillä seuraava kisa ajetaan kahden viikon päästä, 25. - 27. toukokuuta, Silverstonen radalla Englannissa.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!