NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sami Seliö ja Filip Roms ottavat uuden startin F1-kauteen Lontoossa: "Ongelmat selätetty"

12.6.2018 - 13:48:20


F1-veneiden MM-sarjan toinen MM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Lontoon ydinkeskustassa Thames-joella. Mad-Croc Baba Racingin suomalaiskuljettajat Sami Seliö ja Filip Roms starttaavat MM-pistejahtiin uudella innolla.

Kysymyksessä on neljäs kerta kun kilpaveneiden kuninkuusluokka vierailee Lontoossa. Edellisen kerran F1-luokan MM-pisteistä Thames-joella ajettiin kilpaa 33 vuotta sitten vuonna 1985.

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliön ja Filip Romsin kauden MM-avauksen pilanneiden moottoriongelmien syitä on selvitelty Belgiassa ja syyt konerikkoihin on tiedossa.

- Suurin syy oli uusi bensiini, jonka palamisnopeus oli merkittävästi edellistä bensiiniseosta nopeampi. Tämä aiheutti useille muillekin tiimeille ongelmia ja konerikkoja, Seliö kertoi tallinsa tiedotteessa.

- Toki joukosta löytyi myös muutama tiimi, joiden koneet kestivät. Uskomme, että käytössämme on nyt sellaiset moottorisäädöt, joiden avulla ongelmat väistyvät sivuun, Seliö totesi.

Lontoon Thames-joen kapealle ja ahtaalle radalle Seliö starttaa luottavaisena.

- Lontoossa ajetaan melko voimakkaasti virtaavaan jokeen rakennetulla radalla, jossa käytännössä on vain kaksi pitkää suoraa ja kaksi käännöstä vasemmalle. Rata on varmasti haastava paikka ajaa äärirajoilla kilpaa - etenkin muutaman kierroksen jälkeen, kun aallot suuntautuvat joen reunavalleista takaisin radalle. Uskon kuitenkin, että uusi veneeni soveltuu kyseisiin ajo-olosuhteisiin hyvin. Otetaan Lontoosta uusi startti kauteen ja tähdätään tietysti voittoon, Seliö analysoi.

Myös Seliön tallikaveri Filip Roms starttaa Lontoon F1-kilpailuun uudella innolla.

- Toivotaan, että koneet ovat kunnossa ja pääsemme ajamaan normaalin kilpailuviikonlopun. Portugalissa pääsin uuden veneeni kanssa melko nopeastikin sinuiksi. Veneeni kulkee veden päällä ilmavasti. Se tuli jo Portugalissa selväksi, että uusi vene oli urani kannalta askel oikeaan suuntaan ja jälleen yksi askel lähemmäksi kärkikuljettajien kalustoa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!