VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Drifting SM -sarja jatkuu Kuopiossa - kenestä on haastamaan Pöytälaakso?

13.6.2018 - 22:10:44


Driftingin SM-sarja jatkuu lauantaina FDPA Drifting SM -osakilpailulla Kuopiossa, kun uusia sarjapisteitä on jaossa Heinjoen moottoriradalla. Lähtöasetelmat kilpailuun ovat tutut – kuka onnistuu haastamaan sarjaa monen vuoden ajan hallinneen mestarin?

Sarjan kärkipaikkaa ensimmäisen osakilpailun jälkeen hallussaan pitävä Juha Pöytälaakso (FDPA) on kova luu kilpakumppaneilleen. Drifting-kausi on vielä alussa ja haastajia kärkipaikalle riittää. Muutamassa vuodessa laji on nostanut suosiotaan myös Suomessa ja samalla kuljettajien taso on noussut rutkasti.

Yksi mahdollisista Pöytälaakson haastajista on viimekaudella monet yllättänyt SM-sarjan tulokas, Radalle UA:ta edustava Lauri Heinonen. Artukaisten avauskilpailussa Heinosella oli jo hyvä paikka pudottaa hallitseva mestari ulos kaavioajossa, mutta kova yritys kostautui jonka seurauksena nuori haastaja joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Kuopion osakilpailua silmällä pitäen siis jäi jotakin hampaankoloon:

- Voitonnälkää on totisesti. Artukaisissa yliyrittäminen kostautui ulosajona, mutta sen aiheuttamat vauriot on saatu korjattua. Tälle kaudelle autoa on muutenkin paranneltu rutkasti: koneesta löytyy lähes 300 hevosvoimaa lisää tehoa ja auton kääntyvyys on uudistettu viime kauteen. Kalustossa ei siis enää jäädä muiden jalkoihi ja kai mies on kehittynyt siinä samalla. Kuopiossa olisi aika kirkastaa pronssinen mitali ja haastaa Pöytälaakso toden teolla.

Heinjoen moottorirata on monelle kuskille joko mieluisin tai vastaavasti ehdoton inhokki. Vuosi sitten hallitsevalle mestarille lyhyt ja nopealiikkeinen rata aiheutti harmaita hiuksia, kun seinä tuli vastaan kaavion alkupäässä, sijoituksen ollen vasta viides. Olisiko tässä siis Heinosen tai muiden kuljettajien mahdollisuus haastaa Juha Pöytälaakso?

- Minulle nopea rata sopii loistavasti! Erikoisuutena radan lopussa on ylämäkeen vasemmalle kaartuva pitkä mutka. Viime vuodesta viisastuneena renkaisiin kaivataan rutkasti pitoa tai mäkeä ei meinaa päästä ylös. Rata on ehdottoman katsojaystävällinen ja toivon mukaan paikalle saapuu runsaasti yleisöä, Lauri Heinonen ennakoi kilpailun alla.

Lähde: Tiedote. Kuva: Outi Tallikka.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naisten sprintin voitto Norjaan

21.2.2019 16:55:07