VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Kalliolle karu toipumisennuste - ura vaakalaudalla?

21.7.2018 - 13:20:11


Mika Kallion, 35, mittava ura MotoGP-sarjassa uhkaa pahimmassa tapauksessa päättyä tähän kauteen.

Villillä kortilla matkassa ollut KTM-kuljettaja Kallio kaatui rajusti viikko sitten Saksan GP:n harjoituksissa. Oikean jalan polvesta on kolme nivelsidettä poikki. Polvi operoidaan ensi tiistaina ja lääkäreiden alustavien arvioiden mukaan toipumisaika saattaa venyä jopa kuuden kuukauden mittaiseksi.

- Menen ensi tiistaina leikkaukseen Suomessa. Sen jälkeen pitää odottaa, ennen kuin lääkärit voivat todeta, miten toimenpide sujui. Toipumisaika riippuu siitä. Lääkärien ennuste on se, että toipumisaika voi kestää jopa kuusi kuukautta, Kallion kertoo Speedweekille.

Kallio on kuitenkin toiveikas nopeamman toipumisen osalta.

- Uskon, että palaan pyörän selkään nopeammin; toivottavasti kolmessa kuukaudessa.

Kallion karu tilanne merkitsee kuitenkin varmuudella sitä, että hänen kauden kohokohtansa, 12. elokuuta Red Bull Ringillä Itävallassa ajettava KTM:n kotikisa jää varmuudella väliin. Samoin 23. syyskuuta Espanjassa ajettava Aragonin GP saattaa tulla liian aikaisin vastaan.

Testikuljettaja Kallion loukkaantuminen oli valtaisa takaisku KTM:lle, sillä kauden 2019 pyörän kehitystyö on juuri nyt tärkeimmässä vaiheessa.

- Suunnitelma oli jatkaa KTM:llä samassa roolissa, kuin kolme edellistä vuotta. Mutta tämän onnettomuuden jälkeen kaikki on avointa…, Kallio viittaa testikuljettajan töihin.

Kallion nykyinen sopimus KTM:n kanssa päättyy tähän kauteen. Kalliolle etsitään nyt testitöihin kovalla kiireellä tuuraajaa ja tapetille on nostettu ainakin saksalaisen Jonas Folgerin nimi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

Savo Volley hävisi nollille

20.2.2019 23:06:43