VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaistalli ei hätyytellyt kärkisijoja - "Tämä on niin turhauttavaa"

6.8.2018 - 18:09:54


GRX Taneco ylsi semifinaaleihin nyt jo seitsemännen kerran peräkkäin tällä kaudella, ja jälleen tallin molempien Hyundai i20 Supercarien voimin.

Kanadan osakilpailu, joka oli kuluvan kauden ensimmäinen eri mantereella ajettu kisa, ei pettänyt odotuksia. Keliolosuhteet eivät yllättäneet, mutta kapea, seinämien reunustama rata osoittautui maineensa mukaisesti kiperäksi paikaksi. Soraosuuksilla pölypilvet rajoittivat näkyvyyttä.

Toisessa karsintaerässä (Q2,) Timur Timerzyanov kärsi kauden pisimmän radan ”sudenkuopista”. Mies oli ensimmäisen karsintaerän (Q1) jälkeen sijalla 13, sai Q2:ssa hyvän startin ja johti lähtöään, kunnes törmäsi radan tukkineeseen Jérome Grosset-Janinin autoon. Vastoinkäymisestään huolimatta Timur ylsi kuitenkin kahdentoista parhaan joukkoon.

Niclas Grönholm puolestaan aloitti vahvasti ajaen ensimmäisen karsintaerän neljänneksi.

”Harjoitukset menivät vain keskinkertaisesti, joten siihen nähden aikani Q1:ssä oli pienoinen yllätys”, Niclas sanoi. ”Pysyin Mattiaksen [Ekström] vauhdissa, ja sain kohtuu hyvän ajan. Se antaa aina vähän lisäpotkua, kun kisaviikonloppu lähtee hyvin käyntiin.”

Niclas oli toisen karsintaerän kahdeksas ja kipusi ilman sattumuksia ensimmäisen ajopäivän päätteeksi lopulta kuudennelle sijalle.

Sunnuntaiaamuna Timur Timerzyanov sai lentävän lähdön päivään ottamalla johtopaikan kolmannessa karsintaerässä. Ajovirhe toisen kierroksen lopussa kuitenkin vei kallisarvoista aikaa, ja venäläiskuski putosi tuloksissa sijalle kolmetoista.

”Tämä on niin turhauttavaa! Menetin etulyöntiasemani jo toistamiseen tämän viikonlopun aikana. Nyt aamulla tein virheen ja osuin seinämään. Onnistuin jatkamaan matkaa, mutta vahinko oli jo tapahtunut”, Timur sanoi. ”Minun täytyy pistää kaikki likoon viimeisessä karsintaerässä, jotta pääsen semifinaaleihin. Annan aivan kaikkeni!”

Venäläiskuski oli sanojensa mittainen mies ja tykitti neljännessä karsintaerässä viikonlopun parhaan tuloksensa, kahdeksanneksi, mikä tarkoitti kokonaiskisan 11. sijaa ja paikkaa semifinaaleissa.

Ajettuaan aiemmin päivällä sijat 6 ja 5, Niclas Grönholm oli kokonaiskisassa seitsemäntenä ennen 4. karsintalähtöään. Ja kun sekin sujui virheettömästi, suomalainen nappasi paikan semifinaaliin ja toiseen lähtöriviin.

Ankarasta taistelusta huolimatta, Niclas ei kuitenkaan onnistunut pääsemään finaaliin saakka ja joutui tyytymään lähtönsä neljänteen sijaan. Timur Timerzyanov puolestaan starttasi lähtöruudukon takaosasta, mutta raivasi tiensä hienosti kuudennelle sijalle.

Timur Timerzyanov: ”Tämä oli vaikea viikonloppu! En pystynyt välttämään Jérome Grosset-Janinin autoa Q2:ssa, ja tein ajovirheen Q3:ssa. Menetin paljon aikaa, mutta onnistuin kuin onnistuinkin kuromaan eroa umpeen ja pääsin semifinaaleihin”, Timur sanoi. ”Valitettavasti en löytänyt tarvittavaa vauhtia pysyäkseni kärkipään kavereiden kyydissä. Nyt on mietittävä asioita uudelleen ja tehtävä töitä heikkojen puolieni vahvistamiseksi ennen seuraavaa, Ranskassa ajettavaa osakilpailua.”

Niclas Grönholm: ”Olen pettynyt semifinaaliini. Sain huonon lähdön ja sen jälkeen minulla oli ongelmia ohjauksen kanssa, joten en ollut mukana taistelemassa finaalipaikoista. Tämä oli kaikesta huolimatta hyvä viikonloppu, ja sain ihan kohtuulliset ajat jokaisessa lähdössä. Kiitos tiimin, auto tuntui tosi hyvältä. Saan koko ajan lisää varmuutta, ja odotan innolla muutaman viikon kuluttua ajettavaa Ranskan osakilpailua.”


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naisten sprintin voitto Norjaan

21.2.2019 16:55:07

 

 

 

Vaasan Sportille raju takaisku

21.2.2019 15:56:09