NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Kallion tallikaverilla karmaiseva tilanne: tunto hävisi käsistä ja jaloista

10.8.2018 - 09:40:57


MotoGP-luokan Tshekin osakilpailun warm up-sessiossa viime sunnuntaina kaatuneen Mika Kallion espanjalaisen KTM-tallikaverin Pol Espargaron vammat ovat osoittautuneet pahemmiksi, mitä tähän mennessä yleisesti on ollut tiedossa.

Espargaro teloi rytkässä solisluunsa, mutta se oli sittenkin vain pieni murhe. Espargaron käsistä ja jaloista näet hävisi myöhemmin tunto.

Asian paljastaa kovia kokeneen kuljettajan veli, niin ikään kuninkuusluokassa Aprilialla kilpaileva Aleix Espargaro.

- Loukkaantuminen oli pahempi, miltä se ensin vaikutti. Polilla on selkäydintulehdus ja vielä tiistaina hänellä ei ollut tuntoa käsissä, eikä jaloissa. Kaikki olivat sairaalassa erittäin huolestuneita tohtori Angel Chartea myöten.

- Se oli erittäin pelottava hetki. Neurokirurgi kertoi meille, että Pol oli lopulta todella onnekas. Hän reagoi nyt ärsykkeisiin, mutta joutuu viettämään sairlaassa ainakin vielä pari päivää, kenties viikonkin, Aleix Espargaro kuvailee perheensä kauhunhetkiä Autosportille.

Pol Espargarolta jäi ajamatta Tshekin osakilpailu ja hän on nyt luonnollisesti sivussa tänään Red Bull Ringin radalla käynnistyvästä Itävallan GP-viikonlopusta.

- Pol oli erittäin huolestunut ensimmäiset päivät sairaalassa. Hän ei edes ajatellut KTM-kotikisaa Itävallassa. Pol pystyi liikuttelemaan sormiaan vasta torstai-iltana.

Aleix Espargaron mukaan toipumisen kanssa ei sovi nyt kiirehtiä.

- Lääkärit kertoivat, että hän voi toipua täydelliseen kuntoon muutamassa päivässä, tai sitten toipumisjaksoa saattaa olla erittäinkin pitkä. Meidän on nyt vain odotettava. On erittäin vaarallista, jos hän pyrkii palaamaan radoille ennen kuin tulehdus on lopullisesti poissa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!