NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalainen MM-mitalisti paiskautui päin vallia Formula 4-luokassa

24.9.2018 - 12:51:13


Ranskan Maconissa ratkaistiin viikonloppuna Formula 4-luokan maailmanmestaruus. MM-sarjan johdossa viimeisiin kisoihin lähtenyt Tuukka Lehtonen koki lauantaina 22. syyskuuta karvaan pettymyksen, mutta taisteli itsensä päivää myöhemmin mitaleille, eli pronssille.

Formula 4-luokan MM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin 22. syyskuuta ja 23. syyskuuta Ranskassa. Suomen Tuukka Lehtonen lähti viikonlopulle MM-sarjan kärjessä, seitsemän pistettä Ruotsin Morgan Jernfastia edellä.

Viikonloppu alkoi suomalaisittain tutun varmasti ja vauhdikkaasti. Lehtonen piti hurjaa vauhtia lauantain aika-ajoissa ja ajoi kolmannen osion päätteeksi toiselle sijalle.

Sitten valtava epäonni astui kuvaan. Lehtonen paiskautui päin vallia.

- Veneestä hajosi osa ja ohjaus katosi. Vaikka siinä päästi kaasun pois, niin sillä vauhdilla ajauduin suoraan vallia päin, kertoo Lehtonen.

Hän kertoo kaiken olleen erinomaisesti ja omissa käsissä. Vauhtia oli ja aika-ajoista ehti tulla hyvä sijoitus. Kilpailuun osallistuminen oli Lehtosen mukaan kuitenkin mahdotonta.

- Koko yö venettä korjailtiin, jotta pääsisi osallistumaan sunnuntaille. Murheita se aiheutti edelleen, mutta sunnuntaina pääsi ajamaan, Lehtonen sanoo.

Hän kärsi sunnuntaina edelleen tekniikkamurheista, mutta sai taisteltua hienon kolmannen sijan kauden viimeisestä osakilpailusta. Lehtosen pahimmat kilpakumppanit Jernfast ja Latvian Nikita Lijcs olivat nopeita myös Ranskan vesillä. Lehtosen mukaan kolmas sija sunnuntain kisassa oli maksimisuoritus.

Lauantai-iltana Lehtonen kertoo masennuksen iskeneen häneen hetkellisesti, mutta luovuttaminen ei lopulta ollut edes vaihtoehto.

- Olihan tämä urani paras kausi. Harmi, että koko kauden epäonni rysähti kerralla tupaan lauantaina. Eipä sille mitään mahda, Lehtonen kertoo.

Maailmanmestaruuteen ajoi Jernfast, joka voitti lauantaina repien mittavan eron Lehtoseen. Sunnuntaina ruotsalaiskuljettaja tuli maaliin toisena. MM-hopean pokkasi Lijcs, joka voitti kauden viimeisen osakilpailun.

Kuva: Sandra Roms


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mats Hummels palaa Dortmundiin

19.6.2019 16:06:53