NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rallisprintin SM-sarjan päätösosakilpailu Laihialla

11.10.2018 - 14:13:14


Rallisprintin SM-sarja huipentuu lauantaina 13.10. Laihialla ajettavaan Rinta-Joupin Autoliike SM-rallisprintiin. SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan Laihialla täysin uudella, nopealla ja haastavalla reitillä.

Laihian kilpailuun kaksivetoisten SM-pistejohdossa lähtee seinäjokelainen Jari-Matti Tiilikka. Etuvetoisella Honda Civic Type R -autolla kilpailevalla Tiilikalla on kasassa 57,5 pistettä. Toisena SM-pisteissä on hallitseva kaksivetoisten Suomen mestari, laihialainen Mika Lemmetti. Kesken kautta Toyota Starletin Ford Escort Cosworthiin vaihtaneella Lemmetillä on SM-pisteitä ennen kauden viimeistä kilpailua 54,5. SM-pisteissä kolmantena on mynämäkeläinen, Toyota Starletilla kilpaileva Marko Heikkilä. Hänellä on 49,5 SM-pistettä.Heikkilästä kahden pisteen päässä mitalitaistelussa vaanii parkanolainen Pasi Jalonen. Laihialla nähdään, kuka on rallisprintin kaksivetoisten Suomen mestari. Luvassa on taatusti vauhdikas ja jännittävä taistelu mestaruudesta.

Rinta-Joupin Autoliike SM-Rallisprintissä lauantaina on vielä kaksi rallisprintin SuomiCup mestaruutta jaossa. Jere Pensas (V1600) ja Oskari Heikkinen (nuoret) varmistivat mestaruudet jo edellisessä osakilpailussa. Naisissa mestaruuteen on vielä mahdollisuudet kaksikolla Liisa Sutinen ja Meiju Viitanen, lisäksi Riina Kykkäsellä, Sirpa Korvella ja Iina Kämpillä on mahdollisuus nousta sarjassa toiseksi. Eli tästä viisikosta löytyy lauantaina sarjan kärkikolmikko.

Senioreiden sarjajohdossa on Timo Malava, mutta hän ei voi lisätä pistesaldoaan Laihian osakilpailussa. Parhaat mahdollisuudet senioreiden mestaruuteen on siis Veini Kämpillä ja Tarmo Ollilalla. Jos jompikumpi heistä lauantaina voittaa luokkansa, tarkoittaa se myös mestaruutta. Myös toinen sija luokassa riittää molemmilla mestaruuteen, jos joku muu kuin Kämppi tai Ollilla voittaa senioreiden kaksivetoluokan.

Kauden viimeiseen rallisprintin SM-osakilpailuun on ilmoittautunut 94 kilpailijaa.

Lähde: Tiedote. Kuva: Taneli Niinimäki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näitä lisää, Kevin Lankinen!

Uutinen sisältää videon
26.5.2019 13:37:21