NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Kaiken kaikkiaan hyvä viikonloppu" - Niclas Grönholm ajoi neljänneksi Saksassa

15.10.2018 - 09:01:47


Niclas Grönholm ajoi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen neljänneksi rallicrossin MM-sarjan Saksan osakilpailussa. Tämä oli yhteensä kauden neljäs finaalipaikka GRX TANECO -tiimille, joka myös piti neljännen sijansa tallien MM-pisteissä. Kuljettajien MM-pisteissä Grönholm on edelleen sijalla seitsemän.

Rallicrossin MM-sarjan 11. osakilpailu ajettiin Esteringin radalla oikukkaan sään ryydittämänä. Radan ensimmäinen mutka on yksi koko MM-sarjan ahtaimmista, joten hyvä ja puhdas lähtö on kaiken A ja O.

Grönholm aloitti viikonlopun urakkansa niin kuin oli aikonutkin ollen Q1-karsintaerän viides. Hän jatkoi vahvoja otteitaan Q2:n seitsemänneksi nopeimmalla ajalla.

Grönholmin tasaiset suoritukset toivat hänelle jäljellä olevista karsintaeristä sijoitukset neljä ja kuusi, mikä tarkoitti yhteistulosten kuudetta sijaa sekä kakkosrivin lähtöpaikkaa semifinaaleissa.

- Tähän saakka kaikki on sujunut hyvin. Tällä radalla täytyy tietää milloin hyökätä ja milloin odottaa sopivaa hetkeä. Meillä ei ole ollut mitään ongelmia tähän mennessä, joten käytän samaa taktiikkaa semifinaalissa, Grönholm kommentoi.

Semifinaalista muodostukin sitten melkoinen trilleri. Grönholm selvitti ensimmäisen mutkan kärjen mukana, menetti myöhemmin muutaman sijan, mutta pani sitten viimeisellä kierroksella kaiken peliin ja onnistui raivaamaan tiensä kolmanneksi.

Ensimmäinen sessio keskeytyi Kevin Hansenin onnettomuuden takia, mutta suomalainen ei antanut sen häiritä vaan nappasi neljännen sijan jo kolmatta kertaa tällä kaudella.

- Tämä oli kaiken kaikkiaan hyvä viikonloppu! Finaalipaikka ja neljäs sija ovat hyviä tuloksia, mutta myönnän että toivoin vieläkin parempaa. Halusin todella päästä tällä kertaa palkintopallille, mutta se ei onnistunut. Meillä on vielä yksi kisa jäljellä, ja toivokin että pystyn päättämän kauden tyylillä, Grönholm totesi.

Tallipäällikkö Jussi Pinomäki oli tyytyväinen.

- Lopputulos on positiivinen. Olemme tähän mennessä päässeet semifinaaleihin kauden jokaisessa yhdessätoista kisassa, ja voimme myös ylpeillä nyt jo neljällä finaalipaikallamme. Parista virheestä huolimatta Niclas ajoi loistavasti. Hän vain paransi otteitaan viikonlopun mittaan, ja vauhti oli hyvää koko ajan, Pinomäki sanoi.

Grönholmin tallikaveri Timur Timerzyanov on kuljettajien MM-pisteissä sijalla kymmenen.

Saksan osakilpailussa tehtiin uusi yleisöennätys, kun kisaa seurasi paikan päällä yli 22 000 katsojaa.

Lähde: GRX TANECO Teamin tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kärpät luottaa tuttuun kaavaan

23.4.2019 13:19:50