NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leuat loksahtivat - kilpuri Ferrarin tulevassa värityksessä, mutta siihen se kauneus sitten loppuukin!

10.2.2019 - 23:03:04


Ducatin MotoGP-luokan tehdastiimin pyörä tarjoaa Mission Winnow-kampanjaa myöten vahvan vinkin 15. helmikuuta Maranellossa julistettavan Ferrarin F1-auton värityksestä. Punainen tietenkin pitää pintansa, mutta värisävy tummenee. Mutta se, mitä Ducati pyöränsä keulan osalta vuoden ensimmäisissä MotoGP-luokan yhteistesteissä Malesiassa julkisti, ei monenkaan silmää hivellyt.

Ducati on ollut MotoGP-luokassa aina ennakkoluuloton edelläkävijä mitä aerodynamiikkaan tulee. Ducati esitti aikoinaan katteissaan kovan kohun aiheuttaneet siivekkeet, joita ikävästi myös viikatteiksi kutsuttiin. Se oli ylilyönti, jonka muutamat kuljettajat arvioivat jopa hengenvaaralliseksi ja säännöt kielsivät niiden käytön.

Sen jälkeen MotoGP-luokassa on menty rumien siivekkeiden kehityksen osalta koko ajan sääntöjen rajamailla ja harmaalla alueella.

Ducati teki tässä taas kovan ja kohduttavan liikkeen esittämällä Malesian testien päätöspäivänä pyörän (kuva tämän tekstin alla), jonka keulan katteisiin oli asennettu peräti yhteensä kuusi siivekettä, jotka poikkeavat tietysti muodoltaan sääntöjen kieltämistä siivistä.

Yhtä kaikki: ne nähtiin kuitenkin ducatistienkin piirissä hirvityksinä. Sosiaalisessa mediassa kyseisellä aeropaketilla varustettua kilpuria kutsuttiin jopa kaikkien aikojen rumimmaksi MotoGP-pyöräksi.

KTM:n testikuljettaja Mika Kalliokin kokeili Malesiassa RC16-pyörää, joka oli puolestaan varustettu erehdyttävästi Yamahan Valentino Rossin ja Maverick Vinalesin viime kaudella käyttämillä siivekkeillä. Kallio antoi ymmärtää ainakin rivien välistä, että hän ei ole näiden siivekkeiden suuri ystävä, vaikka KTM:n käyttämä versio olikin huomattavasti Ducatia maltillisempi.

Kuva: Ducati Corse


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!