NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Valentino Rossin upea ennätys jäi voimaan - unelma kymmenennestä mestaruudesta elää voimakkaana

15.4.2019 - 10:29:57


MotoGP-legenda Valentino Rossi voitti Mugellon radalla ajetun Italian GP:n seitsemän kertaa peräkkäin vuosina 2002-2008. Marc Marquezilla oli saumat sivuta Rossin ennätystä Austinin osakilpailussa. Toisin kävi.

Hondallaan jo karkumatkalla mellastanut MotoGP-luokan hallitseva maailmanmestari Marquez kaatui yhdeksännellä kierroksella ja samalla napsahti jo kuuden voiton mittaiseksi venynyt voittoputki julmasti poikki Circuit of the Americas-radalla.

Texasin kisan ykköseksi painoi Suzukin Alex Rins, jolla voitto oli ensimmäinen kuninkuusluokassa. Rossi tykitti toiseksi 0,462 sekuntia Rinsin takana.

- Yritin kaikkeni voiton eteen ja ajoin maksimilla, mutta Rins oli lopussa vahvempi. Siinä mielessä siis vähän kaksijakoiset tuntemukset. Toisaalta täältä otetut 20 MM-pistettä on hieno asia. Sarja on pisteiden osalta hyvin avoin ja kaikki on mahdollista. Näyttää siltä, että olen tällä kaudella todella vahva ja pyöräkin on kehittynyt. Taistelu jatkuu, jo uran kymmenettä maailmanmestaruutta jahtaava Rossi, 40, myhäili.

Austinissa neljänneksi päätynyt Ducatin Andrea Dovizioso johtaa kolmen osakilpailun jälkeen sarjaa pistein 54. Rossi hiillostaa vain kolmen pisteen päässä. Rinsin 49 pistettä oikeuttavat kolmanteen sijaan. Marquez on neljäntenä pistein 45.

Kausi jatkuu vajaan kolmen viikon kuluttua Jerezin radalla Espanjassa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!