NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Aki Ajon tilitys Texasin tapahtumista: ”Yksi vaikeimmista viikonlopuista”

15.4.2019 - 12:32:58


Aki Ajon johtaman suomalaistallin Red Bull KTM Ajo-tiimit kokivat kovia MotoGP-sarjan kauden kolmansissa MM-osakilpailussa. Kotiintuomiset Austinin pomppuiselta Circuit of the Americas-radalta jäivät vähiin.

Ajon Moto2-tiimin kuljettajista Jorge Martin poimi yhden MM-pisteen plakkariinsa päätymällä sijalle 15. Tiimikaveri Brad Binderillä oli ongelmia kytkimen kanssa ja hänen kisansa Texasin maaperällä päättyi jo kolmannella kierroksella.

Ajon Moto3-tiimillä ja sen ainoalla kuljettajalla Can Öncülla ei mennyt sen paremmin. Öncü törmäsi toisella kierroksella edellään ajaneeseen Sergio Garciaan ja se oli sitten siinä.

- Tämä on ollut yksi meidän vaikeimmista viikonlopuistamme, tallipäällikkö Ajo toteaa Moto2-tiiminsä tiedotteessa.

- Meidän pitää nyt analysoida, mitä Bradin kytkimelle tapahtui startissa, että sama ei pääse toitumaan. Martin otti pisteen, mutta tiedämme, että hän pystyy olemaan tätä nopeampi, Ajo jatkaa.

Binder on pisteissä kymmenentenä ja Martin 24:ntena kolmen osakilpailun jälkeen. Sarjaaa johtaa Lorenzo Baldassarri. Austinin kisan voittoon ajoi kokenut Thomas Lüthi.

Öncü kilpailee Moto3-luokassa ensimmäistä täysipainoista MM-kautta. Pistetili on yhä avaamatta. Sarjaa johtaa Jaume Masia samoin pistein Aron Canetin kanssa. Canet voitti Austinissa ja Masia oli toinen.

- Yksi oppimisviikonvaihde Can Öncülle lisää. Tämä GP ei ilmeisestikään ollut hänelle kovinkaan helppo, sillä tämä rata on erittäin vaativa, Ajo alleviivaa.

Kausi jatkuu kolmen viikon kuluttua, kun ensimmäisen Euroopan osakilpailu odottaa vuoroaan Jerezin radalla Espanjassa.

Kuva: Red Bull KTM Ajo


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!