NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Olin todellakin peloissani” - MotoGP-tähden naama valahti valkoiseksi Audin ratissa

24.5.2019 - 13:08:32


MotoGP-luokan kirkkaimpaan tähtikaartiin lukeutuva Ducatin Andrea Dovizioso ajaa Audilla elämänsä ensimmäisen DTM-kisan Misanon radalla Italiassa kesäkuun toisena viikonvaihteena. Doviziolle tarjoutui tällä viikolla samalla radalla maistiaiset WRT-tiimin tykistä testien muodossa. Niitä kahtaa päivää ei Dovizioso tule unohtamaan koskaan.

Dovizioso kiersi Marco Simoncellin nimeä kantavan radan yhteensä 183 kertaa. Ensimmäiset niistä olivat hänelle kirjaimellisesti kauhistuttavia.

- Olin todellakin peloissani. En osannut odottaa tuntevani niin. Auto ei ollut alussa kontrollissani ja silloin sinä olet peloissasi, Dovizioso myöntää Speedweekille.

Audin voima ja erityisesti downforce oli jotain sellaista, mitä kaksipyöräisten 22-kertainen GP-voittaja ei osannut odottaa.

- Tiesin, että voin vetää kaarteet täysillä, mutta kun olin autossa ajettelin, että ”ei, se ei ole sittenkään mahdollista”, Dovizioso kuvailee kauhunsekaisia tuntojaan.

Dovizioso sai kuitenkin alkuhämmennyksen jälkeen juonesta kiinni ja siitä myös kello piti. Vauhtihan ei ole sinällään koskaan Doviziosoa huimannut. Hän on tykittänyt Ducatin MotoGP-pyörällä parhaimmillaan yli 350 kilometrin tuntivauhtia.

- Kaikki meni hyvin ottaen huomioon, että hän ei ole koskaan tehnyt mitään tällaista. Hän on erittäin hyvä ja kuuliainen oppilas. Hän oppii nopeasti ja on erittäin kunnianhimoinen, Doviziosoa Misanossa DTM-auton saloihin opettanut Mattias Ekström kehuu.

Dovizioso puolestaan kiittää Ekströmiä mahtavista neuvoista.

- Olen väsynyt, mutta iloinen. Kiitos Mattiasin ja koko tiimin avun, pystyin ajamaan paljon kierroksia. Toivottavasti pysyn vauhdissa mukana myös kisaviikonloppuna.

DTM-sarjan pomo Gerhard Berger olisi halunnut Misanon kisaviikonloppuun mukaan myös todellisen MotoGP-legendan, eli Valentino Rossin. Rossi ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa tarttunut BMW:n taholta tulleeseen keikkailuonteiseen tarjoukseen.

- Ensi vuonna sitten, Berger vihjaa Motorsport.com -sivustolla.

Kuva: Ducati Corse


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

Real Madrid koki ison pettymyksen

24.8.2019 23:58:21