NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaiskuljettajat olivat hurjassa iskussa Formula 4-veneiden MM-sarjan avauksessa

12.8.2019 - 07:59:19


Kotkassa ajettiin viikonloppuna Formula 4 -luokan MM-sarjan ensimmäiset osakilpailut. GT30-luokassa ratkaistiin maailmanmestaruus. Suomalaiskuljettajat olivat kotivesillään hurjassa vedossa.

Suomalaiskuljettajat lähtivät kovin odotuksin kotikisaansa, mutta viikonlopusta muodostui odotuksiakin suurempi menestys.

Lauantain ensimmäisessä osakilpailussa voittoon ajoi Latvian Nikita Lijcs, mutta hänen jälkeensä tuloslistan täytti sinivalkoiset. Tuukka Lehtonen ajoi toiseksi ja Alexander Lindholm kolmanneksi. Kaiken kaikkiaan kuuden nopeimman joukosta löytyi peräti viisi suomalaiskuljettajaa.

Viime kaudella MM-pronssia ja EM-hopeaa ajanut Lehtonen oli tyytyväinen lauantain lopputulokseen, vaikka ongelmiakin oli.

- Aika-ajoissa tyyni keli vähän yllätti ja jäin neljänneksi, koska potkuri ei täysin sopinut niihin olosuhteisiin. Lähdössä oli myös pientä ohjelmaa ja olin pahimmillaan viides. Siihen nähden toinen sija tuntuu todella hyvältä, kerto Lehtonen.

Sunnuntain ajotapahtumat olivat sitten Lehtosen täydellistä hallintaa. Hän ajoi muutaman onnistuneen harjoituskierroksen aamulla ja lopulta huippukierroksella paalupaikan aika-ajoissa. Lehtonen kaasutteli lopulta paalulta upeaan voittoon.

- Lähtö pieneen vastatuuleen sujui hyvin ja sain pidettyä piikkipaikan. Loppukilpailu sujui kontrolloidusti. Todella hyvä päivä, Lehtonen kertoo.

Hänen alkukautensa oli ollut hankala ennen Kotkan MM-avausta. SM-sarjassa Lehtonen oli kärsinyt useita vastoinkäymisiä. Hän sanoo jotain hajonneen kauden kaikissa kolmessa ajamassaan kilpailussa.

- Kyllähän se vähän takaraivossa kolkutteli ennen tätä kilpailua, kun kaikissa kauden kilpailuissa on jotain ikävää sattunut. Siitä se kuitenkin hyvien harjoitusten jälkeen lähti taas. Sunnuntaina oli taas mieli kirkas, kunto kova ja henki hyvä, Lehtonen toteaa naurahtaen.

Sunnuntain kärkipään tuloslista muuttui yllättävän paljon lauantaista, joten Lehtonen sai merkittävän piste-etumatkan ennen Italian kaksoisosakilpailuja. Tällä kaudella ei ajeta kuin nämä neljä osakilpailua, joten Lehtonen taistelee tosissaan maailmanmestaruudesta.

Kotkassa ajettiin myös pienemmän rataveneluokan eli GT30-luokan maailmanmestaruudesta. Neljästä erästä koostunut kilpailu muodostui todella tapahtumarikkaaksi. Kisassa nähtiin useita hylkäyksiä ja monet kuljettajat eivät päässeet ajamaan kaikkia kisalähtöjään.

Maailmanmestaruuteen ajoi lopulta Norjan Andre Solvang ja hopealle Viron Stefan Arand. Pronssi meni William Sjöströmille Ruotsiin. Paras suomalainen oli Tino Seppälä, joka sijoittui komeasti viidenneksi. Tino Lehto ajoi myös tasaisen kilpailun ja oli lopputuloksissa seitsemäs. Kaiken kaikkiaan kilpailussa oli mukana peräti kahdeksan suomalaiskuljettajaa.

Suomalaissijoitukset Formula 4 kisa 1:
2. Tuukka Lehtonen
3. Alexander Lindholm
4. Totti Kemppainen
5. Alec Weckström
6. Saku Rautiainen
13. Jarno Vilmunen
DSQ Roope Virtanen

Suomalaissijoitukset Formula 4 kisa 2:
1. Tuukka Lehtonen
3. Alexander Lindholm
5. Saku Rautiainen
8. Totti Kemppainen
DNS Jarno Vilmunen
DNS Roope Virtanen
DSQ Alec Weckström

F4-MM 2/4:
1. Tuukka Lehtonen 37 pistettä
2. Alexander Lindholm 30
3. Nikita Lijcs 29
4. Ben Jelf 26
5. Totti Kemppainen 21
6. Saku Rautiainen 21
7. Arun Tabori 19
8. Joakim Halverson 14
9. Alec Weckström 11
10. Paulius Stainys 8

Suomalaissijoitukset GT30-MM:
5. Tino Seppälä
7. Tino Lehto
11. Joona Tikka
13. Jenni Rantala
14. Kimi Eskelinen
15. Sami Reinikainen
16. Noel Vänttinen
17. Arttu Saari

Kuva: Sandra Roms


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!