NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tekeekö tähtikuljettaja yllätyspaluun? Huhumylly pyörii kovilla kierroksilla MotoGP:ssä

13.8.2019 - 11:13:26


KTM:n MotoGP-luokan tehdastiimi ja sen ranskalaiskuljettaja Johann Zarco tekivät viikonvaihteessa ajetun Itävallan MM-osakilpailun aikana kovan ratkaisun: keskinäinen sopimus purettiin yhteisymmärryksessä kauden 2020 osalta. Nyt varikoilla huhuillaan huippuluokan yllätyspaluusta Zarcon korvaajaa etsittäessä.

Nuo huhut henkilöityvät pitkän ja menestyksekkään MotoGP-luokan uransa viime kauteen päättäneeseen Dani Pedrosaan, joka siirtyi Hondalta Mika Kallion rinnalle KTM:n testikuljettajaksi.

Pedrosa itse ei ainakaan vielä tarjoa ensi kaudesta varmaa vastausta suuntaan tai toiseen.

- Tuohon kysymykseen on vaikeaa vastata, Pedrosa pyöritteli Servus tv:lle.

Pedrosa korostaa, että hän keskittyy nyt vain ja ainoastaan testityöhön Kallion rinnalla, mutta ovi on siis jätetty ainakin raolleen yllätyspaluun osalta. Pedrosan nykyinen sopimus KTM.n kanssa kattaa myös vuoden 2020.

Zarco tuli KTM:lle kovien odotusten saattelemana. Ne romuttuivat kuitenkin käytännössä jo heti ensimmäisestä testisessiosta lähtien. KTM ei yksinkertaisesti istunut Zarcon käteen, vaikka hän olikin ehtinyt jo aiemmin hämmentää kuninkuusluokan kärkeä Yamahalla kilpaillessaan.

- Olen surullinen Johannin osalta. Hän oli kuitenkin niin epätoivoinen, että jäljellä ei jäänyt muuta kuin lähtö. Kunnioitan häntä suuresti. Johann on superkuljettaja. En juuri nyt tiedä, miten tähän tilanteeseen pitäisi suhtautua, Pedrosa toteaa.

Pedrosa kilpaili Hondalla yhtäjaksoisesti MotoGP-luokassa kaudet 2006-2018. Mestaruus kiersi Pedrosaa, mutta pääuokasta plakkariin jäi MM-hopeaa kausilta 2007, 2010 ja 2012.

Pedrosa saavutti ennen kuninkuusluokkaan nousuaan maailmanmestaruuden 125-kuutioisissa ja kaksi titteliä 250-luokassa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!