NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Hänellä oli kyyneleet silmissä” - huippukuljettajan pyyntö löi MotoGP-pomot ällikällä

13.8.2019 - 15:48:01


KTM:n urheilupomo Pit Beirer on avautunut viime viikonlopun dramaattisista tapahtumista. Itävallan GP:ssä ei radalla suurta draamaa nähty, mutta kulisseissa sitäkin enemmän. KTM:n MotoGP-luokan tehdastiimi ja ranskalaiskuljettaja Johann Zarco päätyivät yhteisymmärryksessä kovaan ratkaisuun: sopimus vuoden 2020 osalta mitätöitiin.

Zarco ei päässyt koskaan sinuiksi KTM-pyörän kanssa. Hänen sopimuksensa kattoi kaudet 2019 ja 2020, mutta heti ensimmäinen niistä osoittautui ylivoimaisen vaikeaksi ja raskaaksi kuljettajalle, joka saavutti vuosina 2015 ja 2016 Moto2-luokan maailmanmestaruudet suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

Beirerin mukaan aloite sopimuksen päättämisestä tuli Zarcolta. Ja se tuli sittenkin kuin salama kirkkaalta taivaalta.

- Johann tuli lauantaina illalla minun ja Mike Leitnerin (tallipäällikkö) luokse haluttuaan tapaamista kanssamme. Olimme vähän yllättyneitä, sillä tapaamisen ajankohta oli epätavallinen. Hän istui eteemme, oli todella jännittynyt ja kyyneleet silmissä. Hän sanoi, ettei enää kestä tätä ja haluaa ulos sopimuksesta, Beirer avaa Servus tv:lle hänen ja Leitnerin leuat loksauttanutta hetkeä.

- Sen jälkeen asiasta ei ollut enää paljonkaan keskusteltavaa. Hänen päätöksensä oli niin vakaa ja niin selkeä. Meille se hetki oli supersurullinen, mutta haluamme päästää Johannin ulos tilanteesta kuormittamatta häntä enempää, Beirer jatkaa.

KTM:llä tulee nyt kiire etsiä ensi kaudeksi kuljettajaa Zarcon tilalle.

Motorsport.com-sivuston mukaan kandidaattien listalta tässä vaiheessa löytyvät ainakin KTM:n nykyiset testikuljettajat Dani Pedrosa ja Mika Kallio, sekä KTM Tech 3-tiimissä kilpaileva Miguel Oliveira.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!